Επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Αθήνα, το διεθνές φεστιβάλ ARC For Dance, συνεχίζοντας να αποτελεί μοναδικό πεδίο συνάντησης για ιστορίες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέρνοντας τους θεατές σε επαφή με διαφορετικές διατυπώσεις της σύγχρονης χορογραφικής σκέψης, το Φεστιβάλ συνδέει την ελληνική και ευρωπαϊκή χορευτική σκηνή όχι μόνο με παραστάσεις, αλλά επίσης με σεμινάρια και παράλληλες δράσεις, που διοργανώνονται κατά τη διάρκειά του.

Με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού οργανισμού Danc.c.ce Unitiva, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 17, 18 και 19 Μαΐου στον πολυχώρο Βυρσοδεψείο. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 19:30.

To Φεστιβάλ, που ξεκίνησε τη διαδρομή του πριν τέσσερα χρόνια, έχει προκαλέσει το αυξανόμενο ενδιαφέρον κοινού και ΜΜΕ, παρουσιάζοντας υψηλής ποιότητας και μικρής χρονικής διάρκειας παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θέμα του Φεστιβάλ φέτος είναι οι 4 εποχές. Οι 4 εποχές είναι που στο πέρασμά τους συνθέτουν μια χρονιά μέσα στην οποία αναδύονται νέες τάσεις και διαμορφώνονται κοινωνικές συνθήκες που αντικατοπτρίζονται στις χορογραφίες.

Τα έργα που παρουσιάζονται στο ARC for Dance 2013 καταγράφουν τη συνεχή κίνηση της ζωής, τις εσωτερικές και εξωτερικές μεταμορφώσεις, τη σύνδεση με τα βαθύτερα στοιχεία της παράδοσης, αλλά και το χιούμορ, που διαπληκτίζεται με την πραγματικότητα, ξυπνώντας τη φαντασία. Όταν η φαντασία μένει αδρανής, η ζωή χάνει επεισόδια έμπνευσης και δημιουργικότητας και ο χρόνος περνά γρήγορα και άσκοπα. Χορογράφοι και χορευτές πλάθουν έργα που κρατούν τον χρόνο ακίνητο για μια στιγμή. Οι θεατές μπορούν να σταθούν, να δουν τι συμβαίνει και να σκεφτούν τη σημασία αυτών των επεισοδίων για τους ίδιους και για τους δημιουργούς.

Συγκροτώντας ένα σώμα από έργα, που παρουσιάζονται στη διάρκεια τριών ημερών, το Arc for Dance δημιουργεί συνθήκες για την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ διακεκριμένων και νεότερων δημιουργών με διαφορετικές καλλιτεχνικές και εθνικές αποσκευές.

Πηγή: elculture