Αν ψάχνετε ένα ατμοσφαιρικό μαγαζί στην Αθήνα, όπου όχι μόνο να φάτε καλά αλλά να αισθανθείτε και πως άξιζε η έξοδος σας, σε μία δύσκολη εποχή λόγω οικονομικής κρίσης, η προφανής απάντηση λέγεται Pasional.

Μία μοναδική προσφορά περιμένει τους αναγνώστες newsbeast.gr που ψάχνουν καλό φαγητό σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Αν καλέσετε για τραπέζι, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, χρησιμοποιείστε το όνομα του newsbeast.gr και κερδίστε έκπτωση 15% επί του λογαριασμού στα δύο άτομα ή 20% για τραπέζι τεσσάρων ατόμων και πλέον!

Πρόκειται για ένα μαγαζί πολύ υψηλών προδιαγραφών που όμως απευθύνεται σε κάθε πορτοφόλι. Είναι στην λεωφόρο Καποδιστρίου, σχεδόν απέναντι από το τένις της Φιλοθέης, στη πλευρά που οδηγεί προς την Νέα Ιωνία και είναι ανοιχτά κάθε βράδυ της εβδομάδας με εξαίρεση τη Κυριακή όπου λειτουργεί το μεσημέρι.

Φυσικά όλα γίνονται υπό την προσωπική σφραγίδα του ιδιοκτήτη του, του Χόρχε Βεβελογιάννη ο οποίος ύστερα από διαμονή 42 ολόκληρων ετών στην χώρα των πάμπας, επιστρέφοντας πριν λίγα χρόνια στην γενέτειρα του θέλησε να δημιουργήσει έναν αληθινά φιλικό χώρο που να τιμά τον όρο του αργεντίνικου εστιατορίου.
 
Στην είσοδο υπάρχει μία βιτρίνα-μουσείο της σύγχρονης Αργεντινής, με αντικείμενα όπως συσκευασίες των αργεντίνικων ταχυδρομείων, περιοδικά, βιβλία μαγειρικής, τσάντες, σκεύη, επιγραφές, φιάλες μπίρας, διαφημιστικά σταχτοδοχεία ακόμη και μπουκαλάκια νερού!

Έχεις αυτόματα την αίσθηση πως μπαίνεις σε ένα χώρο οικείο, και τα πολλά μικροαντικείμενα κάνουν το μαγαζί οικείο και την Αργεντινή αγαπημένη, ακόμη κι αν δεν έχεις πάει ποτέ.

Όλα αυτά δεν θα είχαν όμως αξία αν το φαγητό δεν ήταν σε τοπ επίπεδο. Σε μερικούς αρέσουν πολύ οι empanadas (ελαφριές με πετυχημένη γέμιση τυρί-κρεμμύδι ή κρέας με πιπεριά, αβγό κι ελιές) ενώ κάποιοι άλλοι είναι φαν των λουκάνικων chorizo criollo σε συνδυασμό με την καταπληκτική provoletta, λιωμένο τυρί με ντομάτα. Στις σαλάτες η ποικιλία είναι μεγάλη, αλλά δοκιμάστε την quinoa, ένα σπόρο (σαν τραγανό κους κους) που κρατάει από την εποχή των Ίνκας, αλλά υπάρχουν επιλογές με παντζάρι και σπανάκι.

Εκεί όμως που το μαγαζί είναι …Τσάμπιονς Λιγκ είναι το κρέας. Άλλωστε για αυτόν τον λόγο και για τις πάμπολλες ετικέτες κρασιών από την Αργεντινή αξίζει να το επισκεφτείτε έστω και μία φορά. Από το bife de chorizo ( το rib eye δηλαδή) μέχρι την colita de cuadril που είναι ουρά κιλότου μελωμένη από το λιπάκι της, μέχρι τα mollejas τα τρυφερά γλυκάδια στη σχάρα. ότι και να δοκιμάσει κανείς είναι άπαιχτο. Ωστόσο ξεχωρίσαμε το lomo που σερβίρεται και σε διπλή μερίδα για αυτούς που αληθινά λατρεύουν το καλό κρέας.

Το κρέας συνήθως συνοδεύεται από κόκκινο κρασί της Αργεντινής με τεράστια ποικιλία (πολύ οικονομική μάλιστα) με την ποικιλία Malbec να έχει την τιμητική της αλλά υπάρχουν ακόμη επιλογές όπως το λευκό αργεντίνικο κρασί Torrontes που πραγματικά ξεχωρίζει.

Αλλιώς μπορείτε να επιλέξετε μία από τις πολλές μπύρες που διαθέτει ο κατάλογος, με την Estrella να είναι αυτή που προτείνουμε εμείς. Κλείστε με ένα γλυκό. Το καλύτερο dulce de leche που σερβίρεται στην πόλη και που κλέβει την παράσταση όπως λένε οι φανατικοί του μαγαζιού από την κρέμα καραμελέ που συνοδεύει.

Ο Χόρχε (Γιώργος δηλαδή) Βεβελογιάννης θα περάσει οπωσδήποτε από το τραπέζι για να μάθει αν όλα είναι καλά. Και αν θέλετε να του κεντρίσετε τη προσοχή, ή αν θέλετε να του την… πείτε ποδοσφαιρικά, μιλήστε του για την Ρίβερ Πλέιτ, ή (ακόμη χειρότερα) για την εθνική Βραζιλίας!

Σαν κλασσικός οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς, έχει τον Ντιέγκο Μαραντόνα πολύ ψηλά και το μότο της ομάδας που υποστηρίζει «όπως δεν είμαστε μοναδικοί αποφασίσαμε να είμαστε οι καλύτεροι» το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί για αυτό το μαγαζί που έφτιαξε!

Εστιατόριο Pasional λεωφόρος Καποδιστρίου 64 Φιλοθέη, τηλέφωνο 210-6800200