Ένα από τα συγκροτήματα που έχει να δει πάρα πολύ καιρό το κοινό της metal μουσικής στην Ελλάδα, επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια. Ο λόγος για τους Dream Theater, οι οποίοι θα δώσουν μια πολυαναμενόμενο συναυλία στα πλαίσια του The Distance Over Time Tour 2019.

Η κορυφαία μπάντα της progressive metal σκηνής, τους ετοιμάζονται να παίξουν στις 2 Ιουλίου στο «Θέατρο Άλσος» (Πεδίον του Άρεως) μερικά από τα αριστουργήματά τους, ενώ θα παρουσιάσουν και το 14ο άλμπουμ τους, το Distance Over Time, το οποίο κυκλοφορεί σε δέκα ημέρες από σήμερα, στις 22 Φεβρουαρίου.

Αυτό, όμως, που αναμένεται να ενθουσιάσει περισσότερο τον κόσμο στη διοργάνωση της Eventation Greece, είναι πως οι Dream Theater θα γιορτάσουν παράλληλα και τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργήματός τους, Metropolis pt. 2 Scenes From a Memory, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία concept albums όλων των εποχών στη μουσική βιομηχανία.

Άλλωστε, η συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά ψηφίστηκε ως το Νο1 Progressive Rock Album όλων των εποχών σε δημοσκόπηση του Rolling Stone το 2012, ενώ καταλαμβάνει τη 15η θέση ως το Greatest Concept Album του Classic Rock. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό κοινό πιθανότατα θα απολαύσει κομμάτια όπως το The Dance of Eternity, το The Spirit Carries On και το Beyond This Life.

Μέχρι τις 2 Ιουλίου που είναι η συναυλία, απολαύστε δύο κομμάτια από τους DT…

Το εμβληματικό instrumental The Dance of Eternity από το Metropolis pt. 2 Scenes From a Memory:

Και το Untethered Angel από το επερχόμενο Distance Over Time: