Ο Μπρένταν Πέρι έκανε φιλελληνικές δηλώσεις, ενώ στη συναυλία του στην χώρα μας θα πει και ένα τραγούδι στα ελληνικά.

Και μόνο ο τίτλος του καινούργιου δίσκου των Dead Can Dance το αποδεικνύει, όμως το επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Μπρένταν Πέρι σε συνέντευξη του στο μουσικό περιοδικό «Uncut».

Μετά από 16 χρόνια, το θρυλικό ντουέτο κυκλοφορεί καινούργιο δίσκο έχοντας για τίτλο την ελληνική λέξη «ανάσταση». Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Πέρι στην συνέντευξή του, «οι επιδράσεις από τους ήχους της Μέσης Ανατολής υπήρχαν στη μουσική μας από το ξεκίνημά μας, όμως το ελληνικό στοιχείο είναι πιο πρόσφατο. Μου αρέσει πολύ. Είμαι πολύ μέσα στην αρχαία ιστορία της Ελλάδας κι όχι μόνο στη μουσική της». Και για να ενισχύσει αυτή την άποψη, η συνέντευξη καταλήγει με την δήλωση πως στην επικείμενη περιοδεία τους (που θα τους φέρει και στην Ελλάδα στις 21/9) πρόκειται να τραγουδάει ένα κομμάτι στα ελληνικά και ένα στα αραβικά, ως φόρο τιμής στον σπουδαίο πολιτισμό αυτής της περιοχής.

Να που εκτός από πολλούς εχθρούς (εσωτερικούς και εξωτερικούς) έχουμε ακόμη και κάποιους φίλους, έστω και εξαιτίας του αρχαίου μας πολιτισμού που -δυστυχώς- εδώ και πολλά χρόνια «δε μένει πια εδώ».

Πηγή: tospirto.net