Μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία με φόντο το φωτισμένο Ιερό Βράχο της Ακρόπολης γράφεται στο roof garden του Hotel Herodion στην Ακρόπολη. To bar-restaurant ΡΟΙΝΤ a σας υποδέχεται κι αυτή τη σεζόν στον υπέροχο open χώρο του, για να σας προσφέρει απλόχερα μια βραδιά με γνώμονα τη γαστρονομία και την ποιότητα. Και όλα αυτά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας και τα φωτισμένα γλυπτά του Παρθενώνα που στέκουν αγέρωχα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε απόσταση αναπνοής. Σε ένα μοντέρνο χώρο με ξύλινο deck, λιτές γραμμές και χαλαρωτική ατμόσφαιρα ξεκινά ένα ταξίδι γεύσεων στις γειτονιές του κόσμου. Οι προτάσεις του Point a Bar Menu, θα σας ταξιδέψουν στο Μεξικό, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Ιαπωνία. Όμως, όσο μακριά κι αν σας πάνε, το κέντρο αναφοράς σας, θα παραμένει πάντα εδώ. Στο Point a. Τραγανό nigiri με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης και σκόνη ρυζιού, Foie Gras σε macaron φιστίκι Αιγίνης, με chutney βερίκοκου, ψωμάκια ατμού, με καβουρμά Θράκης και τηγανητό αυγό, ψητός σολομός με miso μαύρου σκόρδου, σε mojito ξινόμηλου συνδυάζονται ιδανικά με ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο από τα ευφάνταστα signature cocktails του μενού. Στο κυρίως μενού του εστιατορίου η ελληνική δημιουργική κουζίνα έχει την τιμητική της, με τον σεφ να δημιουργεί πιάτα με εκλεπτυσμένες γεύσεις που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και των πιο απαιτητικών γευσιγνωστών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας, τα πολίτικα γεμιστά, το αλίπαστο σκουμπρί με ξινόμηλο, σελινόριζα και πικάντικη σάλτσα μυρωδικών, η Αγιορείτικη σαλάτα (τραγανό χταπόδι, καπνιστή μελιτζάνα, πιπεριές και πίκλες αγγουριού), τα ραβιόλια με ραγού χταπόδι και σάλτσα από τους χυμούς του, το Ναξιώτικο πάτουδο με αρνάκι, σέσκουλα, γλυκοπατάτα και ψητά σκόρδα, η κακαβιά με αυγά αχινού, ξινοτύρι Μυκόνου και καπνιστή συναγρίδα και ο ντολμάς γαρίδας με αγγινάρες, καλοκαιρινή τρούφα και σελινόριζα. Επίσης, η ταράτσα του ΡΟΙΝΤ a αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα δροσερό ποτό από την πλούσια κάβα του, κάποιο από τα εμπνευσμένα signature cocktails της λίστας ή ένα ποτήρι κρασί με επιλογές από ιδιαίτερα, τοπικά ελληνικά οινοποιεία. Τέλος, οι εμπνεύσεις των σεφ και του bartender –όλοι τους χρησιμοποιούν επιλεγμένα φρέσκα υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς– είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία των Tapas Cocktails, ένα food pairing ανάμεσα σε cocktail και την αντίστοιχη γευστική, συνοδευτική του πρόταση. Πληροφορίες Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη (5ος όροφος, Herodion Hotel) Τηλ. 210 9236832 www.acropolispoint.com Fb page: POINT a Bar and Restaurant