Με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι στο χέρι (σε κάποιες περιπτώσεις ούτε καν αυτά χρειάζονται!) απολαμβάνουμε ζουμερά κρεατικά σε παραδοσιακές και πιο μοντέρνες εκδοχές. Γενναίες μερίδες σωστά ψημένων κρεάτων, εκλεκτές κοπές και πληθώρα κρεατοσκευασμάτων που παρασκευάζονται με επιλεγμένα και εκλεκτά κρέατα γεμίζουν το τραπέζι μας. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Η πυξίδα δείχνει νότια κι εμείς ξεχωρίζουμε οκτώ στάσεις από τον Άγιο Δημήτριο και τη Νέα Σμύρνη μέχρι το Παλαιό Φάληρο και τη Βουλιαγμένη για απολαυστική κρεατοφαγία χωρίς ενοχές.

Dry & Raw by Drakoulis

drakoulis2_ok Το εστιατόριο του Drakoulis Meat Open Project στη Βούλα ήρθε για να ολοκληρώσει τη σκέψη του Στράτου Δρακούλη και να σας προσφέρει μια συνολική εμπειρία, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δείτε, να μυηθείτε, να επιλέξετε και να απολαύσετε ποιοτικό κρέας σε ένα χώρο. Στον κάτω όροφο του open deli κρεοπωλείου, το Dry & Raw είναι ένα εστιατόριο που κάθε λάτρης του κρέατος οφείλει να επισκεφτεί. Ο ταλαντούχος σεφ αναδεικνύει την πρώτη ύλη δημιουργώντας πιάτα με βαθιά νοστιμιά και ωραίους συνδυασμούς υλικών. Οι εκλεκτές κοπές κρέατος έχουν τον πρώτο λόγο. Στο μενού του θα βρείτε επίσης ταρτάρ και καρπάτσιο από διάφορες ράτσες, sashimi wagyu, λουκάνικα, burgers, μακαρονάδες Bolognese μέχρι και σνίτσελ από αυστραλέζικο Wagyu. Στα συν ο ατμοσφαιρικός και πολύ όμορφα διαμορφωμένος χώρος, η δυνατή λίστα κρασιών από τον διεθνή αμπελώνα και οι ωραίες μουσικές. Πληροφορίες  Βασιλέως Παύλου 103, Βούλα, τηλ. 6949 890002, www.drakoulis.gr, fb page: DRY & RAW by Drakoulis

Κρεατοφαγείον

kreatofageion_ok Επί της πολυσύχναστης Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα, το Κρεατοφαγείον (διαθέτει «αδερφάκια» σε Παγκράτι και Καλλιθέα) είναι ένα εστιατόριο που σερβίρει πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κου ζίνας και καταφέρνει να ικανοποιεί τους επισκέπτες του και με το παραπάνω. Μία μεγάλη ποικιλία ελληνικών πιάτων σε γενναίες μερίδες με value for money φιλοσοφία, με πρώτες ύλες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σας περιμένει για να γευματίσετε σε ένα οικείο και απλό περιβάλλον. Πλούσιες προτάσεις με ολόφρεσκα κρέατα κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Στους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές του καταλόγου τα χοιρινά μπριζολάκια (χωρίς κόκαλο), τα χειροποίητα μοσχαρίσια μπιφτέκια με σάλτσα μουστάρδας, το κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο στη σχάρα πάνω σε πίτα, με ψητή ντομάτα και κρεμμύδι, τα παϊδάκια κοτόπουλο και η ποικιλία κρεάτων (μικρή ή μεγάλη). Πληροφορίες  Ζησιμοπούλου 12, Γλυφάδα, τηλ.210 8953500, www.kreatofageion.gr, fb page: Κρεατοφαγείον Γλυφάδας

Το Ρεμούτσικο

remoutsiko_ok Το Ρεμούτσικο αποτελεί σταθερή αξία στο κέντρο του Αγίου Δημητρίου για περισσότερα από 30 χρόνια. Στεγάζεται σε μια αγροικία που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα και «ταξιδεύει» τους πελάτες του πίσω σε εκείνη την εποχή. Επιλέξτε τις σούβλες και τα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, τα οποία ψήνει με ιδιαίτερη μαεστρία και το έχουν κατατάξει δικαίως ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις για κρεατοφαγία σε όλη την Αττική. Επίσης, αξίζει να δοκιμάσετε τα φημισμένα τυροπιτάκια και παστουρμαδοπιτάκια του. Πληροφορίες Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9704515, fb page: Remoutsiko

K. Grill

kgrill_ok Το K. Grill βρίσκεται επί της κεντρικής Βασιλέως Παύλου στη Βούλα από τον Μάιο του 2016. Ξεχωρίζει για το μοντέρνο design και τη σύγχρονη διακόσμησή του, τιμά την ελληνική παράδοση και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για κρεατοφαγία επιπέδου. Χειροποίητα καλαμάκια, βουβαλίσια μπιφτέκια και πληθώρα άλλων λιχουδιών που παρασκευάζονται με επιλεγμένα και εκλεκτά κρέατα πρωταγωνιστούν στον κατάλογό του. Δοκιμάστε καλαμάκι κοτομπέικον, μοσχαρίσιο καλαμάκι και γύρο κοτόπουλο με σος μπάρμπεκιου σε θρακόψωμο. Ανήκει στον όμιλο εστιατορίων Καστελόριζο και το μεγαλύτερο «αδερφάκι» του λειτουργεί από το 2011 στην Καλλιθέα. Πληροφορίες Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, τηλ. 210 9431765, www.kgrill.gr, fb page: K Grill Βούλας