Το κέντρο της Αθήνας αποτελεί πάντα αγαπημένη επιλογή για βόλτες, τόσο για lunch break κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και για απογευματινή ή βραδινή έξοδο μετά το γραφείο. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Συγκεντρώσαμε πέντε νέες εμπειρίες με επίκεντρο τη γαστρονομία που αξίζει να βιώσετε στο κέντρο της πόλης τώρα για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Ποιος θα έλεγε όχι, άλλωστε, σε ένα ζουμερό burger, σε ένα σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό, σε μια μερίδα λαχταριστούς, παραδοσιακούς λουκουμάδες ή ακόμη και σε μια βραδιά με επίκεντρο το κρασί και τα όστρακα;
Brunello
Το aperitivo wine bar-bistro που ξεχώρισε αμέσως με την αυθεντική, ιταλική προσωπικότητά του συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις διάφορες θεματικές βραδιές που διοργανώνει. Έτσι, κάθε Τρίτη μετά τις 19.00 στο Brunello διοργανώνονται οι «Wine & Oyster Tuesdays», στις οποίες την τιμητική τους έχουν τα ολόφρεσκα στρείδια, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με ένα ποτήρι κρασί. Η επιλογή των προτεινόμενων ετικετών έχει γίνει από τον Γιώργο Λούκα, sommelier και ιδρυτή της Genius in Gastronomy, σύμφωνα πάντα με το ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα συνδυαστικά με τα όστρακα. Πληροφορίες Λουκιανού 21, Κολωνάκι, τηλ. 210 7248889, fb page: Brunello
Τυροκομείο Κωσταρέλου
Με μια συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά, εδώ και ογδόντα χρόνια, παράγεται η φέτα του Τυροκομείου Κωσταρέλου. Σκληρή, μέτρια ή μαλακή, φτιάχνεται από την καλύτερη πρώτη ύλη, με την τεχνογνωσία και την μέθοδο της παραδοσιακής τυροκόμησης. Η εξαιρετική υφή της μαλακής φέτας όπως και η πλούσια γεύση της, την καθιστούν ιδανική ως άλειμμα στα νέα, πρωτότυπα σάντουιτς και club sandwich που θα βρείτε στο κατάστημα του Τυροκομείου Κωσταρέλου στο Κολωνάκι. Με ολόφρεσκο ψωμί και πρώτες ύλες από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς δημιουργήθηκαν συνταγές μοναδικής νοστιμιάς. Τα νέα σάντουιτς προσφέρουν υψηλή ποιότητα και υπέροχη γεύση με εμπνευσμένα ταιριάσματα. Έτσι, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε άλειμμα φέτας με chutney κρεμμυδιού και μαύρης σοκολάτας, σε ψωμί brioche με γραβιέρα Κωσταρέλου με χαμηλά λιπαρά, χοιρινό ψητό Δράμας με βότανα, παντζαρόφυλλα και τοματίνια, άλειμμα φέτας με μαρμελάδα σύκου και λάδι τρούφας, σε ψωμί σταρένιο και ολικής άλεσης με τσαλαφούτι Κωσταρέλου, γαλοπούλα ψητή Δράμας, μουσταρδόφυλλα και μιζούνα στο πιο ξεχωριστό club sandwich που έχετε δοκιμάσει, το οποίο αποτελεί την απόλυτη πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα. Πληροφορίες Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, τηλ. 210 7259000, www.kostarelos.gr, fb page: Τυροκομείο Κωσταρέλου (Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Αθήνα)
Pie works
Οι συστάσεις, πλέον, είναι περιττές για ένα από τα πιο γευστικά στέκια του Κολωνακίου. Η αρχή έγινε με τις εξαιρετικές, χειροποίητες πίτες με το παραδοσιακό φύλλο της γιαγιάς και η επιτυχημένη συνέχεια γράφτηκε με τις σπιτικές σούπες ημέρας. Οι αχώριστες φίλες, ωστόσο, Νίκη και Ελπίδα δεν επαναπαύονται ποτέ, καθώς εδώ και λίγο καιρό στο μενού τους έχουν συμπεριλάβει και σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά, τα οποία διαφοροποιούνται σε καθημερινή βάση. Μοσχάρι με φασολάκια, μοσχαρίσια μπιφτέκια με χόρτα, κοτόπουλο λεμονάτο, παπουτσάκια, ψάρι φούρνου με πατατοσαλάτα, σουτζουκάκια με ρύζι, γεμιστά, μπριάμ είναι κάποιες από τις επιλογές που θα σας κάνουν να το προτιμήσετε και για το μεσημεριανό σας lunch break. Πληροφορίες Αμερικής 16Α, Κολωνάκι, τηλ. 211 1847595, http://pieworks.gr, fb page: Pie Works Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com