Ξεκίνησε ως μία κρυφή συνωμοσία στη μουσική-θεατρική σκηνή «Αθηναΐς» για τέσσερις Τετάρτες και… θέριεψε παίρνοντας παράταση για άλλες τόσες, αφού τα εισιτήρια ξεπουλήθηκαν πριν καλά καλά δοθεί η ανακοίνωση της παράστασης. Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα παρουσιάζουν από τις 23 Μαΐου την παράσταση «ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ 2012 ΦΙΛΙΑ», στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Τραγούδια, σκετς, χιούμορ, τόλμη, διαμαρτυρία είναι τα υλικά της παράστασης, που δε «μασάει» να εκτεθεί, να διαμαρτυρηθεί και να σατιρίσει μέσα από αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη (τα περισσότερα σε μουσική του ίδιου και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου) αλλά και σατιρικές μετασκευές γνωστών τραγουδιών, πικρή σάτιρα και, βέβαια, μπόλικο αυτοσχεδιαστικό οίστρο.

Συνοδοιπόρος της ομάδας, η ηθοποιός Αγλαΐα Παππά, που μοιράζεται με το θίασο τραγούδια και παρουσιάζει τον Μονόλογο της Λυσιστράτης του Μέλλοντος (από το έργο–προέκταση της αριστοφανικής κωμωδίας, που έχει στο συρτάρι του ο Σταμάτης Κραουνάκης). Και φυσικά πολλή έμπνευση από το πνεύμα της εποχής, με «συνένοχους» τους θεατές της πόλης.

Μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη παίζουν και τραγουδούν οι Χρήστος Γεροντίδης, Μπάμπης Γούσιας, Jerome Kaluta, Θανάσης Καραθανάσης, Χρήστος Μουστάκας, Δημήτρης Μπογδάνος, Κώστας Μπουγιώτης και Γιώργος Στιβανάκης. Στα δύο πιάνα ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Άρης Βλάχος. Κι επειδή τελικά μάλλον «μασάμε» _αλλά μόνο κυριολεκτικά_ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων θα επιτρέπονται το κάπνισμα, το ποτό και τα εδέσματα.

Αίθριο Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0300
www.theatron254.gr

Παραστάσεις κάθε Δευτέρα, Τετάρτη,Παρασκευή, Σάββατο στις 9.30μ.μ.

Γενική είσοδος: 14 ευρώ
Νεανικό (έως 26 ετών): 10 ευρώ
Κάτοχοι Persona Κάρτα: 10 ευρώ

Πηγή: tospirto.net