Από το 2000, η Lufthansa προσφέρει στους επιβάτες μακρινών πτήσεων Πρώτης και Business Class εξαιρετικά και εμπνευσμένα γεύματα από τη Γερμανία, που έχουν δημιουργήσει βραβευμένοι σεφ από όλο τον κόσμο, εναλλασσόμενοι ανά δύο μήνες, σύμφωνα με το γαστρονομικό πρόγραμμα Star Chefs της Lufthansa. Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο όμως που γιορτάζει, οι επιβάτες αναλαμβάνουν οι ίδιοι το ρόλο του Star Chefs ύστερα από ηλεκτρονική ψηφοφορία που αφορά το πιάτο που απόλαυσαν περισσότερο σε κάποια πτήση της Lufthansa!

Η Lufthansa παρουσιάζει αρκετές καινοτομίες προκειμένου να σηματοδοτήσει τα 10 χρόνια από την έναρξη του Προγράμματος Star Chefs. Αρχής γενομένης από το Νοέμβριο, ο Star chef που θα δημιουργεί το μηνιαίο μενού εν πτήσει θα παρουσιάζεται ακόμη περισσότερο στο προσκήνιο. Πέραν των κύριων χαρακτηριστικών που αφορούν στην κουζίνα του, η Lufthansa θα παρέχει στους επιβάτες μια πιο ενδελεχή εικόνα της γαστρονομικής φιλοσοφίας του σεφ. Οι επιβάτες της Business-Class θα εκπλαγούν ευχάριστα από μια εντελώς νέα παρουσίαση των γευμάτων εν πτήσει: Για παράδειγμα, θα τους προσφέρεται ένα πολύ ιδιαίτερο αλάτι για να πάρουν μαζί στο σπίτι τους, αν ο «εν ενεργεία» Star Chef φημίζεται για τη χρήση διάφορων ειδών αλατιών προκειμένου να δημιουργήσει τη δική του, ιδιαίτερη γεύση.

Για να τονίσει ακόμη περισσότερο την δεκαετή επέτειο, οι σελίδες των Star Chef στην ιστοσελίδα της Lufthansa θα επανασχεδιαστούν και θα εμπλουτιστούν, προκειμένου να παρουσιάζουν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τους δεξιοτέχνες σεφ και τις δημιουργίες τους. Οι κάρτες μενού της Business-Class θα ανασχεδιαστούν προκειμένου να είναι πιο ελκυστικές και να εστιάζουν περισσότερο στα θεμελιώδη στοιχεία του στιλ και των χαρακτηριστικών της κουζίνας του εκάστοτε σεφ.