Παραδοσιακές συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά όπως εκείνον της γιαγιάς αλλά και πιο μοντέρνες εκδοχές του με κράνμπερι, νηστίσιμα καλτσούνια «λουσμένα» με ζάχαρη άχνη, γευστικά μπισκότα ζέας σε διάφορες γεύσεις, αυθεντικό πολίτικο σάμαλι, κλασικοί και αγαπημένοι στρογγυλοί λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, αλλά και γευστική μουσταλευριά από τις επιλογές που μας βάζουν σε πειρασμό μέχρι το Πάσχα. Ακολουθούν αγαπημένες παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες γλυκές διευθύνσεις στην πόλη που αποδεικνύουν εμπράκτως ότι τα γλυκά δεν είναι καθόλου απαγορευτικά κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Αφοί Ασημακόπουλοι

Στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο επί της Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας, απολαμβάνουμε λαχταριστό σιμιγδαλένιο χαλβά βασισμένο σε μια συνταγή της γιαγιάς καθώς και νηστίσιμα κουλουράκια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου το ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι διαθέτει μεγάλη γκάμα σε πάστες και τούρτες, χειροποίητα σοκολατάκια και σοκολάτες, γαλακτομπούρεκο, τσουρέκια, σπιτικό παγωτό, σιροπιαστά και πληθώρα άλλων γλυκών επιλογών που παρασκευάζονται με φρέσκο γάλα από φάρμες και επιλεγμένα υλικά ποιότητας, για μια γλυκιά απόλαυση άνευ προηγουμένου. Πληροφορίες Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, τηλ. 210 3610092, asimakopouloi. com, fb page: Αφοι Ασημακόπουλοι ζαχαροπλαστείο

Κυβέλη

kyveli_ok Τα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία Κυβέλη μάς δελεάζουν αυτές τις μέρες με υπέροχα σαρακοστιανά γλυκά. Μέχρι το Πάσχα, λοιπόν, έχουν ετοιμάσει μια σειρά από λαχταριστά γλυκά που ικανοποιούν κάθε γούστο. Νηστίσιμη μους σοκολάτας, σιμιγδαλένιος χαλβάς (απλός, με κουκουνάρια ή αμύγδαλα), μπισκότα ζέας σε τρεις απολαυστικές γεύσεις -σοκολάτα, φιστίκι και κράνμπερι– κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι και αμυγδαλωτά είναι μερικές από τις προτάσεις που μας βάζουν σε πειρασμό. Πληροφορίες Λεωφόρος Πεντέλης 28, Βριλήσσια 210 6897574/ Καψάλη 3, Κολωνάκι, Αθήνα 210 7232259, www.cheesecake.gr, fb page: Ζαχαροπλαστεία Κυβέλη

Troufa

troufa4_ok Το ζαχαροπλαστείο Troufa στη Δροσιά για την Μεγάλη Εβδομάδα προτείνει λαχταριστό σιμιγδαλένιο χαλβά με κράνμπερι ή σοκολάτα και πεντανόστιμα νηστίσιμα σκαλτσούνια. Σημειώστε, ότι οι ρίζες της Troufa βρίσκονται στη γαλλική, κυρίως, ζαχαροπλαστική. Ο συνδυασμός της γαλλικής γαστρονομικής παράδοσης με τη χρήση των πιο αγνών υλικών δημιουργεί έναν κατάλογο προϊόντων που δεν είναι απλώς αυθεντικά, αλλά και υγιεινά. Φημίζεται τόσο για τα κλασικά γλυκά, όπως εκλέρ, τάρτες, προφιτερόλ, τούρτες Gianduja, όσο και για τις καινοτόμες συνταγές, όπως η τούρτα exotic με σαμπαγιόν βανίλια και φρούτα του δάσους. Πληροφορίες Λεωφόρος Θησέως 4, Δροσιά, τηλ. 210 8000950, www.troufadaily.gr, fb page: Troufa Bread & Chocolate