Τραγανή πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο -όπως την φτιάχνουν στη Νάπολη- al dente ζυμαρικά ή χειροποίητη pasta fresca, απολαυστικό ιταλικό gelato, απεριτίβο για να το απολαύσεις ως άλλος Ιταλός, αυθεντικός ιταλικός καφές και γευστικά panini συστήνουν το κοινό της Αθήνας σε μια 100% καθαρόαιμη ιταλική εμπειρία. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Παρακάτω παραθέτουμε επτά διευθύνσεις στην πόλη που σας δίνουν τη δυνατότητα να… το κάνετε όπως οι Ιταλοί. Και, φυσικά, πάντα με στυλ!

Η new entry άφιξη

Frankie

frankie_ok Η νέα γαστρονομική πρόταση των Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη ακολουθεί το ύφος των εστιατορίων «Little Italy» στη Νέα Υόρκη και έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Frank Sinatra. Η κουζίνα του αναδίδει αρώματα από την Κεντρική Ιταλία, ενώ είναι πιστό στη φιλοσοφία farm-to-table και την ποιότητα των Νice’n’Εasy. Το Frankie σερβίρει από το πρωί αρωματικούς καφέδες και ροφήματα. Επίσης, προσφέρει διάφορα ιταλικά snacks, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, πολλές gluten free και lactose free επιλογές, μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά, αλλά και ευρεία γκάμα σε ελληνικά και ιταλικά κρασιά. Ακολουθεί πιστά τις επιταγές της κουζίνας της κεντρικής Ιταλίας και έχει έναν ξυλόφουρνο στο ισόγειο, ενώ στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει ανοιχτή κουζίνα στην οποία φτιάχνονται τα φρέσκα ζυμαρικά μπροστά στους πελάτες. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα ημέρας, καθώς και εδέσματα με χαμηλές θερμίδες. Πληροφορίες Σκουφά 42, Κολωνάκι, τηλ. 210 3647052, www.niceneasy.gr fb page: Frankie

Για πίτσα

Odori Vermouteria Di Atene

odori new_ok Το Odori Vermouteria di Atene, όπως «προδίδει» το όνομά του, αποτελεί την πρώτη βερμουτερία στην Ελλάδα. Μία επίσκεψη στο χώρο του αρκεί για να αποκομίσετε τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού σας μεταφέρει νοερά στα κλασικά vermouth bar της Ιταλίας (σε μια σύγχρονη εκδοχή), που πρωτοεμφανίστηκαν στο Τορίνο. Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του. Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε! Πληροφορίες Σκουλενίου 2 & Αγίων Θεοδώρων 4, τηλ. 210 3314674, fb page: Odori Vermuteria Di Atene

Για απεριτίβο

DRY caffe & spuntino

dry_ok Το Dry caffe & spuntino είναι το αυθεντικό italian aperitivo bar που έφερε ιταλικό αέρα στην πλατεία Κολωνακίου. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν την ιταλική κουλτούρα της καθημερινότητας και της απόλαυσης και είναι έτοιμο να σας μυήσει στους ρυθμούς της γείτονος χώρας. Πέραν του μενού για φαγητό, το οποίο έχει εμπλουτιστεί, διαθέτει μια πολύ καλή λίστα κρασιών, που τιμά τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα. Από τα λευκά του ξεχωρίζει το Pinot Grigio La Tunella, που δύσκολα θα το βρείτε αλλού στην Αθήνα, αλλά και το δημοφιλές Vermentino Antinori. Από τα κόκκινα την προσοχή κλέβουν τα Chianti, ενώ υπάρχει εξίσου πολλές επιλογές τόσο σε ροζέ όσο και αφρώδεις. Στα ατού του, το γεγονός ότι οι περισσότερες ετικέτες προσφέρονται και σε ποτήρι. Φυσικά, τα cocktails του –με το διάσημο Aperol Spritz να έχει γίνει ανάρπαστο– είναι must. Ο χώρος του είναι μικρός και εξαιρετικά προσεγμένος, με έργα τέχνης που δεν «φωνάζουν», αντίθετα συνθέτουν μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Στο πεζοδρόμιο απ’ έξω στήνει μικρά τραπεζάκια για όσους θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους ή να τσιμπήσουν κάτι με το κρασί τους, ενώ χαζεύουν τον κόσμο που περνά. Πληροφορίες Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 3628782, fb page: DRY Caffe & Spuntino Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com