Το πρώτο εστιατόριο που λειτούργησε στο σημείο που περικλείεται από τις οδούς Αγγέλου Σικελιανού, Αδριανείου και Βεάκη στο Νέο Ψυχικό, και πλέον έχει αναδειχθεί σε γαστρονομικό προορισμό, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του στο χρόνο από το 2001, κακομαθαίνοντάς μας με γεύσεις και πιάτα που μυρίζουν Αιγαίο, έχουν ταμπεραμέντο Μεσογειακό και φέρουν πινελιές από την Άπω Ανατολή. Ο λόγος για την Πιπεριά, μια μοντέρνα ταβέρνα με value for money φιλοσοφία και κουζίνα που τιμά τις πρώτες ύλες αναδεικνύοντάς τες με τον καλύτερο τρόπο και παντρεύοντας ιδανικά υλικά και γεύσεις για ένα αποτέλεσμα που θα σας φέρει εδώ ξανά και ξανά. Τα νέα είναι… νόστιμα, λοιπόν, για την Πιπεριά, καθώς ανανέωσε τον κατάλογό της και μας καλεί στον υπέροχο χώρο της για ένα απολαυστικό δείπνο που θα μας μείνει αξέχαστο. Από τα ορεκτικά φρέσκα μύδια με μάραθο ούζο, ταραμοσαλάτα με τραγανές τορτίγιες, χαλούμι στη σχάρα με πικάντικη μαρμελάδα σύκου, καλαμάρι σωτέ με πέστο βασιλικού και ντοματοκεφτέδες με μαγιονέζα δυόσμου βάζουν σε πειρασμό, την ώρα που ολόφρεσκες και δροσερές σαλάτες –αγαπημένη μας η ρόκα με ντοματάκια, κατίκι Δομοκού και τραγανά κρουτόνς από κουλούρι Θεσσαλονίκης– ολοκληρώνουν τον «κύκλο» των πρώτων. Από τα κυρίως ξεχωρίζουμε την παέγια ριζότο με τσορίθο, φρέσκα μύδια, θαλασσινά, ντοματάκια και σαφράν, λιγκουίνι με γαρίδες, ούζο ντομάτα και φινόκιο, φιλέτο τόνου στη σχάρα με λεμονάτο κολοκύθι και κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα, γραβιέρα και στακοβούτυρο, ενώ ολοκληρώνουμε την γευστική μας εμπειρία στην Πιπεριά με δροσιστική τάρτα γιαουρτιού με γλυκό βύσσινο ή λεμονόπιτα. Tip: Η μικρή, αλλά ενημερωμένη λίστα κρασιών συνοδεύει με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ αξιοπρεπέστατο είναι και το χύμα κρασί. Πληροφορίες Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό Τηλ. 210 6729114 www.piperia.com.gr fb page: Εστιατόριο Πιπεριά