Η Capcom δημοσίευσε το πρώτο δελτίο Τύπου για το Resident Evil 6 μέσα στα πρώτα λεπτά της 20ης Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρία σημειώνει πως το έκτο μέρος της σειράς αναπτύσσεται αρχικά για Xbox 360 και PS3 και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση για προσωπικούς υπολογιστές. Τα κλασικά στοιχεία action και survival horror επιστρέφουν, με αρκετές λεπτομέρειες που θα αποκαλυφθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τα γεγονότα στη Raccoon City και ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφασίζει να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα. Στο πλευρό του βρίσκεται ο προσωπικός του φίλος Leon S. Kennedy, ωστόσο όταν ξεσπάει νέα μόλυνση μετά από επίθεση, ο ήρωας έρχεται μπροστά σε μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής του. Ταυτόχρονα, το μέλος της Bioterrorism Security Assessment Alliance, ο Chris Redfield, φτάνει στην Κίνα και αντιμετωπίζει παρόμοια κατάσταση, με την ανθρωπότητα να δείχνει αβοήθητη.

Για πρώτη φορά στη σειρά οι Leon και Chris συνεργάζονται απέναντι σε μία μεγάλη απειλή, ενώ στην πορεία τους θα συναντήσουν και νέα πρόσωπα. Ο υπεύθυνος ανάπτυξης και marketing της Capcom Katsuhiko Ichii δήλωσε πως το Resident Evil 6 θα είναι ένα μεγάλο βήμα για τη σειρά και πως η ομάδα εργάζεται έτσι ώστε να δώσει στην κυκλοφορία ένα από τα πιο εντυπωσιακά games της σειράς και της κατηγορίας.

Πηγή: enternity.gr