Πέρσι τέτοιο καιρό, το θρυλικό όνομα GoldenEye επέστρεψε μέσω της Eurocom, με μία κυκλοφορία για το Wii που άφησε θετικές εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε να κάνουμε με ένα άψογο παιχνίδι, ίσα-ίσα που υπέφερε από αρκετά τεχνολογικά και δομικά θέματα, αλλά εκεί που διέπρεψε ήταν στην ατμόσφαιρα που κατάφερνε να δημιουργήσει, και τις ισχυρές δόσεις νοσταλγίας που το περιτριγύριζαν. Βλέπετε, η Eurocom δεν είναι καμία τυχαία εταιρία ανάπτυξης. Πολλά από το μέλη της κάποτε απάρτιζαν την παλιά καλή Rare και άλλα τόσα την Free Radical, που μας παρέδωσε τίτλους όπως τα TimeSplitters, που έκαναν περισσότερο από εμφανή τα δάνεια τους από το original GoldenEye του Nintendo 64.

Ως αποτέλεσμα, είχαμε ένα τίτλο σχεδιασμένο αποκλειστικά για το Wii, εκμεταλλευόμενο τις ιδιαίτερες ικανότητες του στο θέμα του χειρισμού, με αρκετούς όμως περιορισμούς στο τεχνολογικό τομέα, ελέω hardware. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει η επανακυκλοφορία του τίτλου σε Xbox 360 και PlayStation 3, με τον υπότιτλο Reloaded. Η μηχανή γραφικών του Dead Space: Extraction που χρησιμοποιήθηκε στην έκδοση του Wii, έδωσε τη θέση της σε αυτή του Call of Duty, στην προσπάθεια της ομάδας ανάπτυξης να εκσυγχρονίσει την όψη της περιπέτειας του Βρετανού πράκτορα. Η νοσταλγία είναι διάχυτη παντού, αφού η ομάδα ανάπτυξης έχει κατά κάποιο περίεργο τρόπο να δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, που ενώ ελάχιστα κοινά μοιράζεται με αυτόν της Rare πίσω στο 1997, κάνει τον παίκτη να νιώθει ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως αναβιώνει καταστάσεις και εμπειρίες, έστω και δραστικά διαφοροποιημένες.

 Ίσως έχουμε να κάνουμε και με το ισχυρότερο χαρτί του GoldenEye, τη συνεχή αίσθηση του deja vu δηλαδή, για όσους φυσικά είχαν τη τύχη να απολαύσουν τον original τίτλο. Μία αίσθηση ελαφρώς διαφοροποιημένη, αφού για τις ανάγκες της εποχής, αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει. Πρώτη και κυριότερη η αλλαγή του Pierce Brosman με το τρέχοντα monsieur Bond, Daniel Craig. Το σενάριο έχει τροποποιηθεί εμφανώς, με τον Bruce Feirstein (σεναριογράφος στην κινηματογραφική εκδοχή του GoldenEye) να έχει κάνει αρκετές εκσυγχρονιστικές αλλαγές, προσθέτοντας ή αφαιρώντας ακόμα και χαρακτήρες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως, το σύνολο των χαρακτήρων-κλειδιών είναι παρόν, απλά εμφανισιακά αλλαγμένο.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το ακουστικό σύνολο, με τη Judi Dench ως M να δανείζει τη φωνή της, παρέα με τον Daniel Craig. Ο συνθέτης των τωρινών ταινιών James Bond David Arnold υπογράφει το ανανεωμένο soundtrack, που δεν κρύβει τις επιρροές του από το αρχικό, αυτός θαρρούμε ήταν κι ο σκοπός άλλωστε. Η επανεκτέλεση του GoldenEye από την Nicole Scherzinger, ομολογούμε πως κλέβει την παράσταση.

Πηγή: enternity.gr