Τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας θα βραβευτούν σε λαμπερή τελετή απονομής στις 27 Ιουνίου στην Αθήνα, ενώ σήμερα δημοσιοποιούνται οι shortlists για πέντε από τις δέκα επιμέρους κατηγορίες βράβευσης. Την power list των κορυφαίων εστιατορίων της χώρας για το 2017 διαμόρφωσαν με την ψήφο τους 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι του business, του lifestyle και της γαστρονομίας. Η πολυφωνία αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Restaurant 100 Awards τα οποία και έχουν σαν στόχο να αναδείξουν τα στέκια των «ψαγμένων» foodies, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας. Στην κριτική επιτροπή των Restaurant 100 Awards συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Ορέστης Ανδρεαδάκης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Χάρης Βαφειάς – CEO Stealthgas, Maud Vidal-Naquet – Δημοσιογράφος Le Figaro, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος – Country Manager Google, Πάνος Ιωαννίδης, R&D Chef, Άλεξ Κάβδας – Creative Communicator, Μίλτος Καμπουρίδης – CEO Dolphin Capital Partners, Χρήστος Κωσταρέλλος – Σχεδιαστής, Μαρίνα Μπουτάρη – Founder Trip2Taste, Ντίνα Νικολάου – Chef, Λόλα Νταΐφά – Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργος Παπαλέξης – CEO Zolotas, Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Στέλιος Πιρπινιάς – Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής HSBC, Δημήτρης Πούπαλος – Creative Photographer, Γιούλικα Σκαφιδά – Ηθοποιός, Μύρωνας Στρατής – Τραγουδιστής, Ιλεάνα Τούντα – Γκαλερίστα, Λάμπρος Φισφής – Stand Up Comedian, Ελένη Ψυχούλη – Δημοσιογράφος. Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, γεγονός που δημιούργησε ευχάριστες εκπλήξεις όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Tα Restaurant 100 Awards θα αναδείξουν κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες, εστιατόρια τοπικής Ελληνικής κουζίνας, summer restaurants, «κρυφά διαμάντια» αλλά και μαγαζιά που ενδείκνυνται για business lunch, romantic dinner ή για έξοδο με όλη την οικογένεια. Η βράβευση των νικητών θα γίνει σε μία λαμπερή τελετή απονομής την Τρίτη 27 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Μέχρι τότε, παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο www.restaurant100.gr και στο #restaurant100. Τα Restaurant 100 Awards διοργανώνει το Hotel&Restaurant της Boussias Communications. Ακολουθούν οι shortlists για πέντε από τις δέκα επιμέρους κατηγορίες βράβευσης. Στην τελετή απονομής θα αποκαλυφθεί το εστιατόριο που αναδείχθηκε στην πρώτη θέση κάθε κατηγορίας, αλλά και τα υπόλοιπα κορυφαία εστιατόρια που απαρτίζουν κάθε χρυσή δεκάδα. Στην τελετή θα αποκαλυφθεί επίσης η κατάταξη κάθε επιμέρους εστιατορίου στην συνολική εκατοστάδα.
Shortlists ενδεικτικών κατηγοριών των Restaurant 100
Ποιος κερδίζει την πρωτιά σε κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες; Top 10 Newcomers
- La Pantera Negra
- Nolan
- Nolita
- Sushimou
- Zurbaran
Top 10 Gastronomic Experiences
- CTC
- Funky Gourmet
- Hytra
- Σπονδή
- Varoulko Seaside
Top 10 Greek & Regional Cuisine Restaurants
- Θαλασσάκι, Τήνος
- Θωμάς, Σκλήθρο Φλώρινας
- Κοντοσώρος, Φλώρινα
- Μεζέν, Βόλος
- Μπουκαδούρα, Χαλκιδική
Top 10 Casual Restaurants
- Different Beast
- It
- Mama Roux
- Nice n Easy
- Zonars
Top 10 Summer Restaurants
- GB Roof Garden
- Ιθάκη
- Island
- Matsuhisa Athens
- Varoulko Seaside