Με επτά επιτυχημένες διοργανώσεις στο ενεργητικό του, το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» έρχεται άλλη μια χρονιά στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2017 περισσότεροι από 100 επιλεγμένοι Έλληνες μικροί παραγωγοί και τα καλύτερα προϊόντα τους βρίσκονται στην διάθεση του κοινού για να τα δοκιμάσει και αν επιθυμεί να τα αγοράσει επί τόπου. Η μεγάλη αυτή γιορτή γεύσης συμπληρώνεται με γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, μαθήματα μαγειρικής, προϊόντα και συνταγές από την Δυτική Μακεδονία – τιμώμενη περιοχή του Φεστιβάλ, street food με συνοδεία εξαιρετικής μπύρας από τις κορυφαίες μικρές ζυθοποιίες της χώρας, πρωτότυποι διαγωνισμοί με πλούσια δώρα και μουσικές συναυλίες. Πιο αναλυτικά, το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων γευστικών εκδηλώσεων, όπου καταξιωμένοι σεφ, γευσιγνώστες, οινολόγοι και παραγωγοί προϊόντων παρουσιάζουν πρωτότυπες δημιουργίες με πρώτες ύλες της εποχής μας και μας μαθαίνουν τα μυστικά τους: Ο Έκτωρ Μποτρίνι θα μας πάει μία βόλτα στην κουζίνα του Ιουνίου, ο Jean Louis Capsalas θα μας μάθει να φτιάχνουμε «Κρύες καλοκαιρινές σούπες» με αρώματα και γεύσεις από τη Μεσόγειο, ο Γιάννης Γιαννίτσας θα μας διδάξει τα πάντα για το μοσχάρι, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα μας μαγειρέψει καλοκαιρινές συνταγές με ψάρι, ενώ ο Άγγελος Ναουμίδης θα μας παρουσιάσει μοναδικές δημιουργίες με αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης και πρώτες ύλες από την Λίμνη της Βεγορίτιδας. Όπως κάθε χρονιά, δε λείπουν και τα εργαστήρια γεύσης, με τον Παύλο Λούλη να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα, μαθαίνοντάς μας να φτιάχνουμε κοκτέιλ στο σπίτι. Ακολουθούν τις επόμενες ημέρες, η δημοσιογράφος και γευσιγνώστης Χρυσούλα Κυριακοπούλου, η οποία μας ξεναγεί σε μία μοναδική γευσιγνωσία κρασιού με «Τέσσερις ελληνικές ποικιλίες κρασιού πρεσβευτές» και επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, ο Νικολά Ραδίσης, που θα μας γνωρίσει τα «4 είδη μπύρας» για να κινούμαστε στον… αφρό με γνώση και στυλ και ο Γιάννης Καρβέλας που θα μας οδηγήσει σε μία gourmet «Γευσιγνωσία Λαδιού». Συνοδοιπόρος του φετινού Φεστιβάλ είναι η Πολυεστία Ελ Γκρέκο®, η οποία θα βρίσκεται στην κεντρική Καμινάδα και θα φιλοξενήσει στο περίπτερό της 5 από τους καλύτερους food bloggers (Τάσος Αντωνίου από το Μαμά Πεινάω, η Εύα Μονοχάρη του Funky Cook, η Δέσποινα Βαϊοπούλου από το Pandespani, η Μαριλένα Μιχαλίτση του Marislurp και η Αγγελική Καλαμπόκα του Cookika) για να δημιουργήσουν ευφάνταστες μαγειρικές και να περιγράψουν την εμπειρία της δημιουργίας σε μια από τις πλέον πρωτοπόρες και ξεχωριστές συσκευές. Την Πολυεστία Ελ Γκρέκο® θα πάρει στα χέρια του και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, ο οποίος στο κεντρικό stage εκδηλώσεων θα μας μαγειρέψει «Αχνιστά θαλασσινά με διάφορα toppings». Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, πέρα από τα εκλεκτά εδέσματα των Ελλήνων παραγωγών θα μπορούν να απολαύσουν street food νοστιμιές, που θα βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλά σημεία μέσα στην Τεχνόπολη. Μία «πλατεία» με hot dog, αλλαντικά και μπίρες θα είναι το πρώτο σημείο που θα συναντήσει ο επισκέπτης μόλις μπει, ενώ λίγο παρακάτω θα βρει το σημείο εστίασης της τιμώμενης περιοχής του Φεστιβάλ, της Δυτικής Μακεδονίας με τοπικές νοστιμιές. Στην κεντρική πλατεία, το Δειπνοσοφιστήριον θα είναι και πάλι παρόν με πεντανόστιμα mini burgers και φαλάφελ. Πέρα, όμως, από το φαγητό δε θα λείψουν ούτε και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που ντύνουν περίτεχνα αυτή τη γιορτή: Οι Swingouts θα χορέψουν μαζί μας σε ξέφρενους ρυθμούς το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο η θεατρική ομάδα «Δον Κιχώτες» θα παρουσιάσει μία εξαιρετική θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους και θα μας μάθει να μην τρώμε ό,τι μας σερβίρουν. To ίδιο βράδυ, στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα ανέβουν οι Kulamacus για να μας καθηλώσουν με swingaτες μελωδίες! Το Φεστιβάλ θα κλείσει ο Σπύρος Γραμμένος, με μία μοναδική συναυλία φιλοδοξώντας να μας πείσει πόσο «Τύπος αθλητικός» είναι… Τα παιδιά δεν θα μείνουν παραπονεμένα στο «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις, καθώς θα μαγειρέψουν παρέα με τον αγαπημένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη αλλά και θα παίξουν ατελείωτα στο Skywalk, το ευρωπαϊκών προδιαγραφών action park της Τεχνόπολης. Σώμα και καρδιά του Φεστιβάλ, βέβαια, θα είναι όπως πάντα περισσότερα από 100 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Μικρών Παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη από τη γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr, η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, παγωτά, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο Φεστιβάλ με τις γεύσεις των Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη. Η επίσκεψη στο Φεστιβάλ είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας των καλύτερων ελληνικών προϊόντων και ντελικατέσεν, γνωστών και άγνωστων, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το site www.elladagiortigefseis.gr
Πληροφορίες
Official website: www.elladagiortigefseis.gr Facebook Page: ElladaGiortiGefseisAthinorama Είσοδος: 6 ευρώ. Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν