Παρατείνεται έως τις 9 Απριλίου η έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία. 5.000 χρόνια πριν», που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυσή του.
Η συγκεκριμένη έκθεση επιχειρεί να «αναγνώσει» με απλό και εύληπτο τρόπο τη δομή της κοινωνίας των Κυκλάδων κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200 έως 2000 π.Χ.), τις ασχολίες των κατοίκων, το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, τις πεποιθήσεις και τις δοξασίες τους, μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού.
Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε σύμπραξη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και περιλαμβάνει 191 αρχαία αντικείμενα από τη συλλογή του ίδιου του Μουσείου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (98 έργα από τα Μουσεία Νάξου, Απειράνθου, Σύρου και Πάρου), καθώς και από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.
Διαρθρώνεται σε πέντε ενότητες, με την πρώτη να αναφέρεται στους «Πυρήνες της κοινωνίας», όπως ο οίκος και η οικογένεια, τη δεύτερη στις «Ασχολίες, Τέχνες & Τεχνικές», με εκθέματα που «μιλούν» για τις συνήθειες και τις εργασίες των νησιωτών της εποχής (από το κυνήγι και την καλαθοπλεκτική έως τη ναυπηγική και τη μαρμαρογλυπτική), ενώ η τρίτη έχει τίτλο «Μια Ματιά στην Κοινωνική Ζωή», με την έννοια του «συναθροίζεσθαι», όπου εντάσσονται ειδώλια όπως ο «εγείρων πρόποσιν». Η τέταρτη ενότητα είναι αφιερωμένη στην «Κοινωνική ιεραρχία», ενώ η θρησκεία και οι δοξασίες των Κυκλαδιτών της 3ης χιλιετίας π.Χ. περιγράφονται στην πέμπτη ενότητα με τίτλο «Πίστεις και λατρείες».