Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Μαρινέλλα συμπράττει μουσικά με μια από τις σημαντικότερες φιλαρμονικές της Ελλάδας, τη Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας, και ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες της: υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Ράλλη τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απριλίου στις 20:30 στο Παλλάς και την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν οι σπουδαιότεροι Έλληνες συνθέτες μέσα από τη φωνή της αγαπημένης ερμηνεύτριας.

Κάνοντας μια μουσική αναδρομή, η Μαρινέλλα θα μας ταξιδέψει στους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας της, παρουσιάζοντας κλασικά τραγούδια της με ένα ανανεωμένο, «πειραγμένο» τρόπο, καθώς θα ακούσουμε για παράδειγμα τη μεγάλη επιτυχία «Αφού το θες» σε swing απόδοση. Πρόκειται για ένα δίωρο υπερθέαμα με την τραγουδίστρια περιτριγυρισμένη από 60 εκπληκτικές φωνές χορωδών, τη μεικτή χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης», 35 μουσικούς πνευστών οργάνων, τον φημισμένο Κερκυραίο βαρύτονο Παντελή Κοντό και τη φιλαρμονική ορχήστρα.

«Πάντα μου άρεσε να συνεργάζομαι και να εμπιστεύομαι νέους ανθρώπους όπως ο Νικόλας Αναδολής, ο οποίος κάνει την ιδιαίτερη ενορχήστρωση. Του “εμπιστεύτηκα” όλη μου την καριέρα» λέει η μεγάλη τραγουδίστρια σε σχετική συνέντευξη Τύπου και συμπληρώνει: «Είναι σημαντικό για μας τους καλλιτέχνες να μπορούμε να παρουσιάζουμε στο κοινό τη δουλειά μας με έναν ανανεωμένο τρόπο. Το να ερμηνεύεις τα τραγούδια σου με συνοδεία 35 πνευστών οργάνων, μια Φιλαρμονική Ορχήστρα και 60μελή χορωδία, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Οπότε καταλαβαίνετε ότι και για μένα είναι σαν να τα τραγουδάω πρώτη φορά. Γι’ αυτό έχω μεγάλη χαρά και πολύ μεγαλύτερο τρακ».

Η μαέστρος της μεικτής χορωδίας Αγάθη Κοσκινά μιλώντας για τη συνεργασία με τη Μαρινέλλα τονίζει: «Αποτελεί για μας ορόσημο αυτή η συνεργασία. Κομμάτια κλασικά, ιστορικά που όλοι έχουμε αγαπήσει, μέσα από αυτές τις ενορχηστρώσεις, θα αναδειχθούν σε μεγαλύτερο βαθμό. Με την ενορχήστρωση που έχει γίνει τα κομμάτια απογειώνονται».