Τα γυρίσματα μιας αισθησιακής ταινίας εικονικής πραγματικότητας, δεν διαφέρουν και πολύ από άλλη κινηματογραφική παραγωγή. Υπάρχει το συνεργείο, οι ηθοποιοί, οι χώροι που γίνονται τα γυρίσματα, ο εξοπλισμός. Το τελικό προϊόν, όπως σε κάθε ταινία, είναι, για παράδειγμα, η δημιουργία μιας φαντασίωσης.

Δημοσιογράφος του Dazeddigital, έλαβε το πράσινο φως προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τα γυρίσματα μιας ταινίας εικονικής πραγματικότητας στο Λος Άντζελες, από την εταιρεία παραγωγής ερωτικών ταινιών Bedoink.

Όπως συμβαίνει σε κάθε εμπειρία VR (virtual reality), στόχος είναι να εξαπατήσει το μυαλό του θεατή (όσο γίνεται) ώστε να πειστεί ότι αποτελεί μέρος της ιστορίας. Στο πορνό, η ειδική συσκευή εικονικής πραγματικότητας (κράνος), μετατρέπεται κάτι σαν σε σεξουαλικό παιχνίδι, ένα αξεσουάρ της ερωτικής τεχνολογίας.

«Η δημιουργία μιας αισθησιακής ταινίας VR δεν είναι για ερασιτέχνες – προς το παρόν τουλάχιστον. Κι αυτό γιατί απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, όπως και έναν κινηματογραφιστή με ειδικές γνώσεις και ικανότητες. Στην εν λόγω ταινία, ο βετεράνος του είδους Nick Melillo ο οποίος κατηύθυνε με μαεστρία τους συμμετέχοντες ηθοποιούς, Christie Stevens και Isiah Maxwell, ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει.

«Δεν είναι απλά ”ένας πιτσαδόρος χτυπά τη πόρτα και μια μοναχική νοικοκυρά ανοίγει την πόρτα…”. Απαιτείται αρκετή κινησιολογία κάτι που απαιτεί πολλές πρόβες», λέει ο παραγωγός Todd Glider.

«Σε μια τέτοια ταινία με VR ειδικές κάμερες, δε θέλεις να ζαλίσεις τον θεατή μετακινώντας τες διαρκώς και να τραβάς από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Καταγράφεις μια απλή ιστορία, που μπορεί να ειπωθεί με μόνο δυο οπτικές γωνίες», λέει ο Melillo.

Το σενάριο της συγκεκριμένης αισθησιακής VR ταινίας, είναι το εξής: ένας άντρας που προωθεί ηλεκτρικές σκούπες, προσπαθεί να πουλήσει ένα από τα προϊόντα του σε μια νοικοκυρά, την οποία ενσαρκώνει η Christie Stevens. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Melillo έπρεπε να σιγουρευτεί ότι ο Isiah Maxwell, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στους διαλόγους του με την Stevens χωρίς η κάμερα να μετακινείται, κάτι  που δεν συμβαίνει με τον παραδοσιακό κινηματογράφο, όπου οι θεατές βλέπουν και τις δυο πλευρές ενός διαλόγου. Εξ ου και μια ταινία πορνό VR, «βλέπεται» μέσα από τα μάτια ενός από τους χαρακτήρες… συχνά του άντρα.

techasmdan2 techasmdan3