Οι τελευταίες ταινίες του ισπανού Πέδρο Αλμοδόβαρ, του ιταλού Νάνι Μορέτι, του δανού Λαρς φον Tρίερ, του αμερικανού Τέρενς Μάλικ και των βέλγων αδερφών Νταρντέν είναι ανάμεσα στις 19 ταινίες που θα διαγωνιστούν στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Συνολικά 49 ταινίες περιλαμβάνονται στην επίσημη επιλογή, ανάμεσά τους 19 στο διαγωνιστικό τμήμα και 19 στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» (Un Certain Regard).

Είναι η πρώτη φορά που στην επίσημη επιλογή περιλαμβάνονται οι ταινίες 4 σκηνοθετριών, αλλά και δύο ταινίες 3D: η ταινία του ιάπωνα Τακάσι Μιίκε στο διαγωνιστικό τμήμα και οι «Πειρατές της Καραϊβικής 4» με τον Τζόνι Ντεπ και την Πενέλοπε Κρουζ, εκτός διαγωνισμού.

Το 64ο Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα είναι ο αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο, ενώ ο Εμίρ Κουστουρίτσα θα προεδρεύσει του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα».

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την προβολή της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν «Midnight in Paris» με την Κάρλα Μπρούνι, που είναι εκτός του διαγωνιστικού τμήματος, ενώ στην τελετή έναρξης θα δοθεί ο Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον ιταλό σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.