Στη λίστα με τα 100 πιο αγαπημένα παιχνίδια του αιώνα που πέρασε αναδείχθηκαν το Yo-yo, το viewmaster, το slinger, οι μπουρμπουλήθρες, τα στρατιωτάκια, ο ευχούλης, η Barbie και οι Βαβουροπατάτες σύμφωνα με δημοσίευμα Το Time.com.

Από τα παλιότερα παιχνίδια, το Yo-yo, αν και είχε ανακαλυφθεί από τον 5ο αιώνα π.χ, πήρε τη σημερινή του μορφή στα ’20s. Το πρώτο εργοστάσιο yo-yo που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ, ξεκίνησε με πωλήσεις 300.000 κομματιών ημερησίως και μέχρι σήμερα συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς.

Το slinger ή αλλιώς χρωματιστό-ελατήριο-που-κατεβαίνει-την-σκάλα, τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών αλλά η μόδα του κράτησε λίγο…

Αντίθετα, οι μπουρμπουλήθρες, ένα από τα πιο οικονομικά παιχνίδια όλων των εποχών κράτησε τους περισσότερους από εμάς για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα προσηλωμένους.

Κανένα παιχνίδι, όμως, δεν αγαπήθηκε από τα νεαρά αγόρια όσο τα στρατιωτάκια.
Αντίστοιχη αγάπη εκδήλωσαν τα νεαρά κορίτσια για τη Barbie ενώ κάποιο διάστημα έδειξαν ενδιαφέρον και για τον «ευχούλη», δημιούργημα ενός Δανού πατέρα.

Είτε πρόκειται για αγόρια είτε κορίτσια, πάντως, οι περισσότεροι θαύμασαν τις εικόνες που έβλεπαν από τα κιάλια του viewmaster.