Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, στη μουσική και το χορό διοργανώνει το Σάββατο η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, με τη συμμετοχή Σχολών Χορού Latin, στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου και με ελεύθερη είσοδο.

Μετά το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Από την παλιά Αθήνα στο Ρίο» θα ακολουθήσει γνήσιο λαϊκό γλέντι.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε λατινοαμερικάνικα τραγούδια και χορούς.

«Μαθήματα ψυχαγωγίας», σε στυλ ρετρό και νοσταλγικές μελωδίες που μας ταξιδεύουν πίσω, έως τον καιρό της πρώτης σύγχρονης οικονομικής κρίσης του 1930, παρουσιάζονται στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 5 Μαρτίου, στο Πορφυρογένειο ίδρυμα Αγριάς, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των φετινών Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Το Σάββατο θα γίνει και το γλέντι της «Τρελοπαρέας» στη Νέα Αγχίαλο. Η «Τρελοπαρέα» αποτελείται από 15-20 φίλους, οι οποίοι, επί 24 χρόνια, ξεκινούν την προετοιμασία αποκριάτικων δρωμένων, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Ράβουν μόνοι τους τα κοστούμια, κάνουν πρόβες και με τρελό κέφι παρουσιάζουν ένα δικό τους καρναβάλι.

Το ερχόμενο Σάββατο στις 10 το βράδυ, o Εικαστικός Σύλλογος Βόλου και το Καλλιτεχνικό Παρεάκι θα παρουσιάσουν μια παράσταση με τίτλο που έχουν δανειστεί από την ομώνυμη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου «Τα κόκκινα Φανάρια».