«Η ιδέα για τη διοργάνωση της έκθεσης «Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων»,  με τις φωτογραφίες του Robert McCabe, γεννήθηκε, μέσα από το όραμά μας για τον ελληνικό τουρισμό,  που υπηρετεί το μέτρο, την ισορροπία, τον σεβασμό στον άνθρωπο, τη φύση, τις παραδόσεις του τόπου μας. Γιατί μέσα από τις φωτογραφίες του Robert McCabe, αποτυπώνεται μια Ελλάδα διαχρονική, γεμάτη συναίσθημα, αυθεντικότητα, ιστορία».

Με τα λόγια αυτά  η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη χαιρέτισε τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση  στο Μουσείο της Ακρόπολης με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης του Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικοί,  καλλιτέχνες, άνθρωποι του πνεύματος, πρέσβεις  και διπλωμάτες.

υπουργεια τουρισμου

Αναφερόμενη στη σπουδαιότητα της έκθεσης, η κα ‘Όλγα  Κεφαλογιάννη τόνισε ότι με τον ρεαλισμό του και την αισθητική του ποιότητα, ο Robert McCabe προσφέρει μια πολύτιμη και ξεχωριστή ματιά στη χώρα μας. Και πρόσθεσε:

«O φωτογραφικός του φακός αναδεικνύει ανθρώπους, ιστορία, φυσική ομορφιά, πολιτισμό. Καταγράφει μνημεία, αρχιτεκτονήματα, επαγγέλματα, ασχολίες και συνήθειες της καθημερινότητας. Καταγράφει ακόμα μία Ελλάδα του μόχθου, των περιορισμένων μέσων, αλλά και της προοπτικής, της προσμονής για ένα καλύτερο μέλλον. Ο  Robert McCabe περιγράφει με λεπτομέρεια τη χώρα, διεισδύει όμως παράλληλα και στο συναισθηματικό επίπεδο,  στην εσωτερική μας υπόσταση, καθώς οι φωτογραφίες του μας επιστρέφουν σε τόπους και ανθρώπους, ανακινούν αναμνήσεις και αφηγήσεις που βρίσκονται καλά κρυμμένες στο παρελθόν».

υπουργεια τουρισμου

«Οι φωτογραφίες του Robert McCabe,  υπογράμμισε  η Υπουργός Τουρισμού, «είναι μια συγκινητική αποτύπωση , της ανθεκτικότητας, της διαχρονικότητας του πολιτισμού και του πνεύματος του ελληνικού λαού. Και μας παρακινούν, να διασφαλίσουμε ένα μέλλον στο οποίο η κληρονομιά της Ελλάδας,  θα συνεχίσει να εμπνέει και να γοητεύει ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης».

Όπως επεσήμανε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη «επιδίωξή μας είναι να μεταφερθεί η έκθεση αυτή και στο εξωτερικό, με στόχο βεβαίως την προώθηση του ελληνικού τουρισμού».  

υπουργεια τουρισμου

Πρώτος σταθμός της θα είναι το Τόκιο της Ιαπωνίας, από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, καθώς φέτος εορτάζεται το  «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας».