Μία νέα συνεργασία και ευγενική χορηγία που διαμορφώθηκε προς όφελος των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο ανακοίνωσε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.  

Πρόκειται για την έκδοση «Βήματα για τη Ζωή: Πρόγραμμα Ατομικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων για το Νηπιαγωγείο», που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης που περιλαμβάνει το εγχειρίδιο για τον εκπαιδευτικό, το δομημένο οδηγό μαθημάτων, καθώς και συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό.

Οι συγγραφείς του προγράμματος, Νάντια Κουρμούση και Βασίλης Κούτρας, έχουν εκχωρήσει τα έσοδα από τις πωλήσεις του στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, πιστεύοντας ότι το οικονομικό όφελος από ένα τέτοιο πόνημα ανήκει μόνο στα παιδιά.

Η έκδοση αυτή έχει σκοπό να διδάξει στα παιδιά όχι το «τι», αλλά το «πώς» να σκέφτονται, να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή τους και να τα βοηθήσει να αναπτύξουν Δεξιότητες Ζωής, όπως δημιουργία και διατήρηση φιλίας, διαχείριση συναισθημάτων, ενσυναίσθηση, αποφυγή συγκρούσεων, επίλυση προβλημάτων και ικανότητες άρνησης και διαπραγμάτευσης.

Θα κυκλοφορήσει ως βιβλίο από τις Εκδόσεις Παπαζήση, και παρουσιάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα), τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κυρία Τζένη Κρεμαστινού , Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Καθηγήτρια Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, η κυρία Μένη Μαλλιώρη, Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κύριος Κώστας Χρυσαφίδης, Καθηγητής Παιδαγωγικής του ΤΕΑΠΗ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κύριος Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο κύριος Κυριάκος Αθανασίου, Καθηγητής Αγωγής Υγείας και Διδακτικής Βιολογίας του ΤΕΑΠΗ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η UNICEF χαιρετίζει την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και ευχαριστεί θερμά τους συγγραφείς για την γενναιοδωρία και ευαισθησία τους, καθώς επίσης και όλους όσοι συνετέλεσαν στη δημιουργία της σημαντικής αυτής έκδοσης.