Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύ συζήτηση για τους «πράσινους» κινητήρες και για το αν θα τους χρησιμοποιούν οι ομάδες από το 2013. Αυτό, τελικά, θα πραγματοποιηθεί σε δυο χρόνια και κάτι, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

«Σε σχετική κουβέντα που είχαμε με τις εταιρίες κατασκευής κινητών αλλά και εμπειρογνωμόνων στον τομέα αυτό, η νέα γενιά κινητήρων θα είναι τετρακύλινδροι τούρμπο 1,6 λίτρων ενώ οι στροφές θα περιοριστούν στις 12,000 ανά λεπτό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της FIA, που έτσι θα πετύχει τη μείωση στα καύσιμα κατά 35%.

Πέραν αυτών, όμως, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε και κάποιες αλλαγές. Συγκεκριμένα, την ίδια χρονιά με τους «πράσινους» κινητήρες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πέντε από αυτούς κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ από το 2014 μόνο τέσσερις.

Όσον αφορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 το 2011, η FIA απαγόρευσε το να δίνονται εντολές στους πιλότους και αύξησε τον αριθμό των αγώνων, που θα μπορούν οι οδηγοί να τρέχουν με το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων από τέσσερις σε πέντε.

Ακόμη, από την επόμενη χρονιά θα επιστρέψει η ενδιάμεση γόμα ελαστικών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συζητήθηκε έντονα πότε οι οδηγοί θα μπορούν να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας, ενώ ανακοινώθηκαν και αλλαγές, που αφορούν τις ποινές.

Πηγή: gazzetta.gr