Η Ford αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες του εντελώς νέου και αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit Custom. Το επαγγελματικό μοντέλο ανήκει στην κατηγορία van ενός τόνου και στοχεύει στην εξυπηρέτηση επιχειρήσεων.

Έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για να ταιριάζει στο οικοσύστημα λύσεων της Ford Pro που βελτιώνουν την παραγωγικότητα και προσθέτουν αξία. Το E Transit Custom θα υποστηρίζεται από το λογισμικό, τις λύσεις φόρτισης, συντήρησης και χρηματοδότησης της Ford Pro μέσω μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας που θα συμβάλει στην αύξηση του παραγωγικού χρόνου και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Η αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική του E-Transit Custom βοηθά στην επίτευξη μιας στοχευόμενης αυτονομίας έως και 380 χλμ, προσφέροντας ταυτόχρονα ταχεία φόρτιση DC και πλήρη ικανότητα ρυμούλκησης. Επιπλέον, το νέο van θα ανεβάσει την παραγωγικότητα σε νέα επίπεδα, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες για συνεχή συνδεσιμότητα.

Το E-Transit Custom διαθέτει τεχνολογία ProPower Onboard, η οποία θα παρέχει αξιοποιήσιμη ισχύ για την τροφοδοσία εργαλείων, φώτων και συσκευών στον τόπο εργασίας. Διαθέτει συμπαγείς αναλογίες, όμορφο σχήμα και full LED φωτισμό. Θα αρχίσει να κατασκευάζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενώ περισσότερες προϊοντικές λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν φέτος το Σεπτέμβριο.

Όλες οι εκδόσεις του Transit Custom θα κατασκευάζονται από την Ford Otosan (Τουρκία) στο εργοστάσιό της στο Kocaeli, την έδρα της Ευρωπαϊκής παραγωγής Transit, που θα παραδοθεί ως μέρος εξαγγελθείσας επένδυσης ύψους 2 δις € της Ford Otosan στις εκεί εγκαταστάσεις της. Η Ford, η SK On Co., Ltd. και η Koç Holding πρόσφατα υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για κοινοπραξία που θα δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Στόχος είναι η έναρξη παραγωγής να ξεκινήσει στα μέσα της δεκαετίας με ετήσια δυναμικότητα από 30 έως 45 GWh.