Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 ήταν συγκλονιστικό και δεν γινόταν να μην είναι έτσι και το φινάλε του. Και η αλήθεια είναι πως… πιο τρελό, απίθανο, απίστευτο και ό,τι άλλο θέλει κανείς, δεν θα μπορούσε να είναι. Μαξ Φερστάπεν και Λούις Χάμιλτον πήγαν στον τελευταίο αγώνα ισόβαθμοι, ο Βρετανός προσπέρασε στην πρώτη στροφή του Γκραν Πρι στο Αμπου Ντάμπι και ήταν συνεχώς μπροστά, αλλά ο Ολλανδός πέρασε μπροστά στον τελευταίο γύρο και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά!

Όλος ο πλανήτης είχε τρελαθεί με τη φετινή μάχη για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και στο τελευταίο Γκραν Πρι αυτό που έγινε ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ότι δεν θα ήταν ένας συνηθισμένος αγώνας, άλλωστε, φάνηκε από την αρχή. Κυριολεκτικά. Ο Χάμιλτον προσπέρασε τον Φερστάπεν -που είχε την pole position- στην πρώτη στροφή και παρέμεινε πρώτος και μετά την επαφή που είχαν στην έκτη, με τον Ολλανδό και τη Red Bull να οργίζονται με τους αγωνοδίκες αφού περίμεναν πως θα έδιναν εντολή στον Βρετανό να παραχωρήσει τη θέση του. Και από εκείνη τη στιγμή άρχισε η μάχη…

Αυτή φαινόταν ότι θα την κέρδιζε ο Χάμιλτον -και μαζί και το πρωτάθλημα- αφού είχε καλύτερο ρυθμό από τον Φερστάπεν, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος είχε μαλακά ελαστικά. Οι δύο διεκδικητές μπήκαν μαζί για pit stop και όταν βγήκαν ο Βρετανός παρέμενε μπροστά, με τον Ολλανδό να χάνει χρόνο. Κέρδισε πολύτιμο όμως, 8 δευτερόλεπτα, από τον ομόσταυλό του, τον Πέρεζ, ο οποίος κράτησε όσο μπορούσε πίσω του τον Χάμιλτον. Ο οποίος συνέχισε μέχρι τέλους με τα ίδια ελαστικά, σε θέση με τον Φερστάπεν που μπήκε ξανά για αλλαγή ελαστικών, βάζοντας ένα φρέσκο σετ σκληρών.

Αυτοκίνητο Ασφαλείας και επική προσπέραση στον τελευταίο γύρο

Ο Ολλανδός άρχισε να μειώνει σε κάθε γύρο τη διαφορά αλλά ήταν αμφίβολο αν θα προλάβαινε να κάνει την ανατροπή, μέχρι που ήρθε η στιγμή που άλλαξαν τα πάντα: Πέντε γύρους πριν το τέλος ο Λατίφι είχε έξοδο, διέλυσε το μπροστά μέρος της Williams και μπήκε Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Οι αποστάσεις, επομένως, μηδενίστηκαν.

Και όταν ο αγώνας άρχισε κανονικά, στον τελευταίο γύρο, ο Φερστάπεν προσπέρασε τον Χάμιλτον, κράτησε την 1η θέση στην τελευταία προσπάθεια του Βρετανού να την επανακτήσει και τού πήρε νίκη και τίτλο, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά!