Στην ανάκληση 782 μοτοσικλετών Honda τύπου WW125EX2, μοντέλο 2010, προχωρούν η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία «Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ», επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των Honda στην Ελλάδα.
Οι μοτοσικλέτες ανακαλούνται προκειμένου να αντικατασταθούν η θήκη της μπαταρίας και η αντλία βενζίνης, εφόσον αυτό απαιτηθεί, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των κατόχων των δικύκλων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπάρχει περίπτωση η θήκη της μπαταρίας λόγω λάθους της αποχέτευσης εκ κατασκευής να συσσωρεύσει υγρά μπαταρίας (σε ακραίες περιπτώσεις) και σε συνδυασμό με νερό να δημιουργήσει διαβρωτικό μείγμα, με αποτέλεσμα σταγόνες του μείγματος να πέσουν στην αντλία της βενζίνης και να δημιουργηθεί διαρροή λόγω καταστροφής της ελαστικής τσιμούχας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας «Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ», στο τηλέφωνο 210 3483624-797 ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της στο τηλέφωνο 210 3483624 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: [email protected].