Η Automobili Turismo Sport (ATS) παρουσίασε τη σημαντικά αναβαθμισμένη εκδοχή του Sport 1000, το οποίο είχε λανσαριστεί αρχικά το 2012.

Στη νέα του εκδοχή, το μοντέλο άφησε το «1000» έξω από το όνομά του, ενώ φέρει περισσότερες από 100 διαφορές, συμπεριλαμβανομένου το νέου ατσάλινου σασί με το rollbar προδιαγραφών FIA, το οποίο μπορεί να φτιαχτεί και από ατσάλι Cromo Molibdenum, μειώνοντας το βάρος του οχήματος κατά 45 κιλά.

Η αεροδυναμική του αμαξώματος έχει βελτιωθεί, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν τα εξής: LSD διαφορικό της Quaife, ελαστικά της Avon, καθίσματα της Tillett και πλήρως ρυθμιζόμενα πεντάλ.

Το ATS Sport διαθέτει αμορτισέρ της Ohlins, εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι και φρένα της Tarox με αεριζόμενα δισκόφρενα και 6πίστονες δαγκάνες σε όλους τους τροχούς των 15 ιντσών. Το αφαιρούμενο τιμόνι και οι ζώνες ασφαλείας είναι της Sparco.

Το ATS Sport μπορεί να παραγγελθεί χωρίς κινητήρα στην τιμή των 33.000 ευρώ, ενώ η «κομπλέ» έκδοση ξεκινάει από τις 48.850 ευρώ.

Οι επιλογές σε κινητήρες ξεκινούν από τα 1,3 λτ., ένα μοτέρ που αποδίδει 188 ίππους στις 11.000 σ.α.λ., ενώ συνεργάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το 1.400άρι σύνολο αποδίδει 329 ίππους και το 1.600άρι 258, ενώ ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα, το ATS Sport κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ., ενώ έχει τελική ταχύτητα πάνω από 250 χλμ./ώρα.

Με επιπλέον χρέωση, πάλι, η ATS προσφέρει την επιλογή του carbon αμαξώματος, του ρεζερβουάρ προδιαγραφών FIA, των φωτιστικών σωμάτων xenon, του κιτ φόρτωσης δεδομένων AIM, των paddles στο τιμόνι, του κεντρικού κλειδώματος των τροχών, των μεγαλύτερων φρένων και των αμορτισέρ TTX Ohlins.

Πηγή: autotriti.gr