Το νέο SUV της SEAT είναι στα σκαριά και σύντομα θα λάβει το «πράσινο φως» της παραγωγής.

Η ισπανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το νέο crossover της -το πρώτο στην ιστορία της SEAT- θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιό της στο Martorell της Ισπανίας και θα λανσαριστεί μέσα στο 2016.

Αναλυτικότερα το νέο ισπανικό crossover, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατίθεται με κίνηση στον μπροστινό άξονα -προαιρετικά- θα υπάρχει και 4κίνητη έκδοση. Επίσης, το εν λόγω SUV θα πατά στην πλατφόρμα του ομίλου VW (MQB) προσαρμοσμένη, ενώ το μήκος του θα είναι κοντά στα 4.350 χλστ.

Παράλληλα, η SEAT δεν έχει ενημερώσει ακόμα για τα μηχανικά μέρη του νέου της μοντέλου, όμως αναμένουμε να δούμε τα γνωστά μοτέρ του ομίλου VW, με αιχμή του δόρατος τους TSI βενζινοκινητήρες.

Σχεδιαστικά τέλος, το νέο SUV θα υιοθετήσει το στιλ του πρωτότυπου IBX, που είχε παρουσιαστεί το 2011 στη Γενεύη και έφερε 5θέσια διάταξη καθισμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό τέλος, ο πρόεδρος της SEAT Jurgen Stackmann δήλωσε: «Αυτό είναι μια εξαιρετική είδηση, δεδομένου ότι η SEAT μπαίνει σε νέα εδάφη και σε μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες στον κόσμο.

Μάλιστα το νέο SUV είναι ένας σημαντικός πυλώνας για την μελλοντική στρατηγική μας και ένα σημαντικό βήμα στην πορεία για την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας για την εταιρεία».

Πηγή: autotriti.gr