Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, παρουσία δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου, πραγματοποιήθηκε σε ξανοδοχειακό συγκρότημα της Βουλιαγμένης, η επίσημη παρουσίαση του νέου Nissan Qashqai.

Σχεδιασμένο από την αρχή, το πετυχημένο εμπορικά (20.000 πωλήσεις στη χώρα μας από το 2007) μοντέλο, διαθέτει έντονα αεροδυναμική εμφάνιση, ανανεωμένη εσωτερική σχεδίαση, συστήματα πληροφόρησης και πολυμέσων κυρίως την φήμη της φίρμας και του ομίλου που την εκπροσωπεί στην Ελλάδα..

Ατού στην εποχή μας, ο 1,2 λίτρων κινητήρας βενζίνης που είναι πρωτοποριακός για την κατηγορία του αυτοκινήτου. Παράλληλα, οι κινητήρες Diesel των 1,5 και 1,6 λίτρων, συνδυάζουν επιδόσεις με οικονομία καυσίμου, ενώ ο νέας γενιάς 1,5 dCi, εκπέμπει μόλις 99g/km CO2 οφείλοντας στο κράτος μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Εκτός από τις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, το νέο Qashqai διατίθεται και με τετρακίνηση. Σε ότι αφορά το σύστημα μετάδοσης, το κιβώτιο διαθέτει 6 ταχύτητες, ενώ υπάρχουν και εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο Xtronic.

Τέλος, όσον αφορά τις τιμές, η βάση είναι τα 17.150€, για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων (115PS), συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης. Ανεβαίνοντας κυβισμό απαιτούνται 19.710 € για τον κινητήρα diesel 1.5 dCi (110PS με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), ενώ η τιμή για την έκδοση με τον κινητήρα diesel 1.6 dCi (130PS) ξεκινά από 22.110€.

Ο κ. Τάκης Θεοχαράκης διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου ομίλου, παρουσιάζει το νέο Qashqai στον ειδικό τύπο