Η Honda παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί της Ινδίας, το νέο πρωτότυπο Vision XS-1, το οποίο αποτελεί ένα 7θέσιο crossover της ιαπωνικής φίρμας.

Η Honda αποκάλυψε στο Σαλόνι της Ινδίας ένα φουτουριστικό –σχεδιαστικά- crossover πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο φέρει μία συρόμενη πόρτα που μπορεί να αποκαλύψει σχεδόν ολόκληρη την καμπίνα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να είναι εύκολη η είσοδος τόσο για τους εμπρός επιβάτες, όσο και για τις υπόλοιπες σειρές καθισμάτων. Από τις πρώτες φωτογραφίες διακρίνουμε μία πολύ ευρύχωρη καμπίνα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, παρά τις μικρές διαστάσεις του πρωτότυπου ιαπωνικού μοντέλου.

Το νέο Vision XS-1 concept βασίζεται στη φιλοσοφία Μ/Μ (man maximum, machine minimum), το οποίο αναφέρεται στην αύξηση –όσο το δυνατόν περισσότερο- των χώρων και της καμπίνας, αλλά παράλληλα και στη μείωση των χώρων των μηχανολογικών τμημάτων. Επίσης, η φουτουριστική σχεδίαση του πρωτότυπου είναι ένα από τα πρώτα δείγματα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Exciting H Design». Τέλος, η Honda αναφέρει ότι δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα κανένα σχέδιο για να περάσει στην παραγωγή το συγκεκριμένο concept.

Πηγή: autotriti.gr