Πρόσφατα βραβεύτηκε το πρώτο μοντέλο της Qoros, το 3 sedan, ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο για το 2013, ενώ τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει και άλλες εκδόσεις του εν λόγω μοντέλου, με προτεραιότητα τη hatchback, η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο.

Ειδικότερα, το νέο Qoros 3 hatchback θα βασιστεί εξ ολοκλήρου στο sedan μοντέλο, τόσο σχεδιαστικά -όπως βλέπουμε και από τις επίσημες φωτογραφίες- όσο και στο θέμα της αρχιτεκτονικής του, αφού θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα. Επίσης, οι διαστάσεις του θα είναι παρόμοιες με του sedan, καθώς το μήκος του δεν θα ξεπερνά τα 4.438 χλστ.

Από την άλλη, στο εσωτερικό του μοντέλου θα υπάρχει στο standard εξοπλισμό μια οθόνη αφής 8 ιντσών με σύστημα infotainment και δυνατότητα συνδεσιμότητας με smartphones.

Σε επίπεδο κινητήρων τώρα, θα δούμε τα γνώριμα μοτέρ από τη sedan έκδοση, τον 1,6 λτ. που αποδίδει 126 ίππους και 155 Nm ροπής, ενώ το εν λόγω hatchback θα προσφέρεται και με ένα υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο ίδιων κ.εκ., το οποίο θα αποδίδει 156 ίππους και 210 Nm ροπής.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Volker Steinwascher, δήλωσε ότι το νέο μοντέλο έρχεται «για να ικανοποιήσει πελάτες με ποικίλες δραστηριότητες, ή οικογενειάρχες που δεν αρκούνται στα κλασικά μοτίβα».

Πηγή: autotriti.gr