Η Ford παρουσιάζει στο Ντητρόιτ το νέο Ford F-150, τη νέα εκδοχή του αγαπημένου pickup της Αμερικής. Πρόκειται για το ανθεκτικότερο, ευφυέστερο και ικανότερο F-150 όλων των εποχών και θέτει πρότυπα για το μέλλον των pickup.

Το F-150 πετυχαίνει έναν εντυπωσιακό συνδυασμό ισχύος, ικανότητας και απόδοσης – από προηγμένα υλικά που βελτιώνουν την αντοχή και την προστασία από διάβρωση, μέχρι ταχύτερους επεξεργαστές που αυξάνουν τις οδηγικές επιδόσεις και επαναστατικές λύσεις διαχείρισης φορτίου και ρυμούλκησης.

Σχεδιάζοντας το F-150, οι μηχανικοί της Ford βελτίωσαν το χαρακτηριστικό πλαίσιο τύπου σκάλας του μοντέλου. Είναι εντελώς νέο, με πιο ανθεκτικό ατσάλι από ποτέ – που το κάνει ισχυρότερο και ελαφρύτερο. Υψηλής αντοχής κράματα αλουμινίου ήδη γνωστά από εφαρμογές στο χώρο της αεροδιαστημικής, των επαγγελματικών μεταφορών και άλλων βιομηχανιών χρησιμοποιούνται σε όλο το αμάξωμα του F-150 για πρώτη φορά, βελτιώνοντας την αντοχή στις ζημιές και εξοικονομώντας βάρος. Συνολικά, έχουν εξοικονομηθεί πάνω από 317.50 κιλά, με πολλά οφέλη στη ρυμούλκηση, τη μεταφορά αγαθών, την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και την απόδοση.

Αρκετές καινοτομίες που αυξάνουν την παραγωγικότητα κάνουν ντεμπούτο στο νέο φορτηγάκι της Φορντ.

Ανάμεσά τους:

• Κάμερα με ορατότητα 360 μοιρών για υποστήριξη του οδηγού στο παρκάρισμα και στους ελιγμούς σε στενούς χώρους.

• Ενσωματωμένες ράμπες φόρτωσης για εύκολη φόρτωση των ATV, μοτοσικλετών και χλοοκοπτκών μηχανών.

• BoxLink™, ένας συνδυασμός μεταλλικών βάσεων και στοιχείων πρόσδεσης για την ασφάλιση αξεσουάρ στο χώρο φόρτωσης

• Προβολείς και πίσω φώτα LED για άριστη ορατότητα στο σκοτάδι

• Λειτουργία υποστήριξης κοτσαδόρου, ένα νέο στοιχείο της κάμερας που προσθέτει μία γραμμή στην οθόνη, για να μπορούν οι οδηγοί να ευθυγραμμίζουν το pickup και το τρέιλερ χωρίς να χρειάζονται βοήθεια.

• «Ευφυής» μονάδα ρυμούλκησης τρέιλερ με νέο, προηγμένο σύστημα που ενημερώνει τον οδηγό για πιθανά θέματα σύνδεσης του τρέιλερ ή προβλήματα στο φως στοπ ή τη μπαταρία

• Πίσω πόρτα που επιτρέπει το κλείδωμα, ξεκλείδωμα και απελευθέρωση θυρών με τηλεχειρισμό.

• Παροχές ισχύος (400 watts, 110 volts) στην καμπίνα για τη φόρτιση εργαλείων, μπαταριών ή συσκευών.

• Φωτάκια LED στους εξωτερικούς καθρέπτες για φωτισμό του εξωτερικού του pickup

• Τελευταία τεχνολογία EcoBoost® σε ένα νέο, ακόμα πιο αποδοτικό κινητήρα 2.7 EcoBoost με σχεδίαση ελαφρού βάρους και υψηλή απόδοση

• Σκαλοπάτι πίσω πόρτας νέας γενιάς που ενσωματώνεται πλήρως στο εσωτερικό της πίσω πόρτας και είναι αόρατο όταν δεν χρησιμοποιείται

Μία γκάμα τεσσάρων κινητήρων ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών στον τομέα της ισχύος.

Ένας νέος 2.7 EcoBoost με στάνταρ Auto Start-Stop και ένας 3.5 V6 με διπλό, ανεξάρτητο μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων πλαισιώνουν τους κινητήρες 3.5 EcoBoost και 5.0 Ti-VCT V8. Ο 2.7- EcoBoost, ελαφρύς με συμπαγείς διαστάσεις, θα αποδίδει ισχύ ίδια με μερικά σύνολα V8. Το νέο Ford F-150 θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.