Η BMW θα παρουσιάσει τον Μάρτιο το μοντέλο παραγωγής της νέας Σειρά 2 Active Tourer, η οποία θα πατά στη νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα, ενώ θα έχει 5θεσια και 7θέσια διάταξη καθισμάτων.

Σε δύο νέες φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε χωρίς ίχνος καμουφλάζ επάνω της τη νέα Σειρά 2 Active Tourer της βαυαρικής φίρμας. Το πολυχρηστικό μοντέλο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με ένα κοντό (5θέσια διάταξη καθισμάτων) και ένα μακρύ μεταξόνιο, όπου θα φέρει 7θέσια διάταξη. Το νέο μοντέλο θα είναι το 2ο–μετά το νέο MINI Cooper- που θα βασιστεί στην καινούργια προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL της εταιρείας και θα κάνει ντεμπούτο ως μοντέλο παραγωγής στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014, ενώ αναμένεται να λανσαριστεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το καλοκαίρι.

Αναλυτικότερα, το νέο μοντέλο, ενώ αρχικά είχε ονομαστεί Σειρά 1 GT, τελικά η BMW αποφάσισε να ανήκει στη Σειρά 2 και να λάβει το όνομα του concept που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο Παρίσι (BMW Active Tourer concept). Παράλληλα, να σημειώσουμε ότι το νέο μικρομεσαίο πολυχρηστικό μοντέλο θα έχει διαστάσεις 4.350 χλστ. μήκος, 1.833 χλστ. πλάτος και 1.576 χλστ. ύψος, αλλά και πολλές επιλογές άνεσης, πρακτικότητας και αποθηκευτικών χώρων για «δραστηριότητες εντός και εκτός πόλης», όπως τονίζει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε επίπεδο κινητήρων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι, όμως είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν οι 3 κυλίνδρων 1,5 λτ. κινητήρες του MINI (βενζίνης και πετρελαίου). Πιο συγκεκριμένα, ο βενζίνης θα αποδίδει από 122 ως 224 ίππους και ο diesel από 82 ως 184 ίππους, ενώ αναμένουμε και την ύπαρξη μιας υβριδικής έκδοσης, καθώς και την προαιρετική διαθεσιμότητα 4κίνησης.

Πηγή: autotriti.gr