Με 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα στα 300 χλμ/ώρα και τα διπλά τούρμπο του V8 των 838 αλόγων, θα νόμιζε κανείς ότι μιλάμε για τη νέα διθέσια υπερβολή που πάτησε πρόσφατα δρόμο!

Κι όμως, κάνουμε λόγο για στέισον βάγκον, όχημα που έχει δεχτεί φυσικά το άγγιγμα της Brabus!

Ο οίκος πήρε λοιπόν το ήδη εντυπωσιακό Mercedes-Benz E63 AMG Estate και το τροποποίησε καταλλήλως, προσθέτοντας το αστρονομικό νούμερο των 261 αλόγων στο δυναμικό του κινητήρα του, για να δημιουργήσει έτσι το Brabus 850 6.0 Biturbo E63 AMG Wagon.

Το οποίο, περιττό να αναφερθεί, είναι το γρηγορότερο street-legal τετρακίνητο στέισον βάγκον της οικουμένης, με την Brabus να αυξάνει τα κυβικά του V8 twin-turbo κινητήρα από τα 5.461 στα 5.912, να τοποθετεί μεγαλύτερα turbo και να κάνει ένα σωρό μηχανολογικές αλλαγές για να πετύχει το θαύμα (νέες εξατμίσεις, νέοι καταλύτες, ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βαλβίδες, επαναπρογραμματισμένη ECU κ.λπ.).

Αποτέλεσμα; Ο ισχυρότερος κινητήρας της Brabus που έχει κατασκευαστεί ποτέ: 838 άλογα στις 5.400 σ.α.λ. και 1.450Nm ροπής μεταξύ 2.500-4.500 σ.α.λ, η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 1.150Nm για να μακροημερεύσει ο κινητήρας. Ηλεκτρονικά περιορίζεται και η τελική στα 300 χλμ/ώρα, κι αυτό λόγω των ελαστικών. Αν επιλέξει ο μπαμπάς high-performance λάστιχα, ο κόφτης αφαιρείται και το στέισον (το στέισον!) πιάνει πια τα 350 χλμ/ώρα!

Πέρα από τον κινητήρα, αλλαγές έχουν σημειωθεί τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, με νέο αεροδυναμικό kit από ανθρακονήματα αλλά και δραστικές επεμβάσεις στην καμπίνα, κάνοντας το σαφώς πιο σπορ από τον προκάτοχό του.

Απολαύστε το…