Μετά τα πρώτα σκίτσα, η Infiniti ανάρτησε στο διαδίκτυο και την καινούργια φωτογραφία του πρωτότυπου Q30, που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Σεπτεμβρίου στη γερμανική «αυτοκινητούπολη».

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο λοιπόν είναι ο «προάγγελος» ενός μοντέλου παραγωγής της premium μικρομεσαίας κατηγορίας, όπου θα τεθεί απέναντι από τα Audi A3, BMW Σειρά 1 και Mercedes A-Class.

Το ενδιαφέρον και συνάμα «προκλητικό» στο συγκεκριμένο concept είναι ότι συνδυάζει αρμονικά στο design του μια μείξη από hatchback μοντέλα και πολυτελή coupe, με crossover χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η σπορ εικόνα του, που την έχει επιμεληθεί ο Sebastian Vettel (πιλότος της Red Bull Racing) και ο νέος διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος, Alfonso Albaisa, συμπληρώνεται από στοιχεία, όπως η μεγάλη μάσκα μπροστά, οι επιμήκεις προβολείς και τα ξεχωριστά «νεύρα» που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο καπό και τα πλαϊνά.

Εξάλλου, το τελικό μοντέλο παραγωγής, όπως επισημαίνει η ιαπωνική φίρμα θα διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά κι από το «μεγαλύτερο αδερφό» του, το Q50, καθώς και από αρκετά πρωτότυπα που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς (Essenxe, Etherea και Emerg-e).

Τέλος, το νέο συμπαγές και μοντέρνο σχεδιαστικά μοντέλο αναμένεται να κατασκευαστεί το 2015 στη μονάδα παραγωγής του Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: autotriti.gr