Η Volvo κατασκευάζει και θα λανσάρει από το φθινόπωρο σε όλη την Ευρώπη μια σειρά από νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με συνδυασμό ηλεκτροκινητήρων για τα μοντέλα της, με την κωδική ονομασία Drive-E, που θα παρέχει καλύτερη απόδοση του μηχανικού συνόλου και μέγιστη οικονομία καυσίμου.

Η σειρά λοιπόν Drive-E θα περιλαμβάνει δύο 4κύλινδρους βενζινοκινητήρες, έναν πετρελαιοκινητήρα common-rail και έναν άμεσου ψεκασμού βενζίνης. Το diesel μοτέρ θα παράγει από 120 ίππους έως 230 ίππους, ενώ οι κινητήρες βενζίνης θα αποδίδουν από 140 ίππους έως και 300 ίππους.

Οι συγκεκριμένοι κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι αρχικά στα μοντέλα S60, V60 και XC60, όπως ο turbo βενζινοκινητήρας T6 με 300 ίππους, ή ο Τ5 με 245 ίππους και ο turbodiesel D4 με 180.

Τα μοτέρ αυτά θα συνδυάζονται με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που υπόσχεται μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και καλύτερη απόδοση. Παράλληλα, θα υπάρχει κι ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ειδικά προσαρμοσμένο.

Εξάλλου, τα νέα πετρελαιοκίνητα οχήματα της Volvo θα διαθέτουν το σύστημα i-Art technology, με το οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των μπεκ, για το συνεχή και ανατροφοδοτούμενο ψεκασμό καυσίμου.

Αυτό θα μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση ενός λογισμικού στον κινητήρα, το οποίο θα παρακολουθεί την πίεση έγχυσης και βάσει των πληροφοριών, το σύστημα i-Art θα αναπροσαρμόζει τα δεδομένα, ώστε να επιτυγχάνεται η χαμηλότερη ποσότητα καυσίμου κατά τη διάρκεια της καύσης.

Πηγή: autotriti.gr