Η Audi ανακοίνωσε ότι θα εισάγει νέους «πράσινους πετρελαιοκινητήρες» με το όνομα «ultra» στα μοντέλα της, ξεκινώντας από το Α3 1,6 TDI, που θα έχει πλέον κατανάλωση 3,2 λτ./100 χλμ.
Η γερμανική φίρμα ετοιμάζει μια νέα σειρά οικονομικότερων και «φιλικότερων» προς το περιβάλλον κινητήρων πετρελαίου για τα μοντέλα της, όπως το hatchback Α3, στο οποίο σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί το νέο diesel μοτέρ 1.6 TDI ultra.
Το συγκεκριμένο μοτέρ θα αποδίδει 110 ίππους, προκειμένου το αμάξωμα των 1.205 κιλών να είναι σε θέση να πιάσει τα 0-100 χμ./ώρα σε 10,5 δλ. (0,2 δλ. συντομότερα από το υπάρχον diesel μοτέρ), ενώ η τελική του θα φτάνει στα 200 χλμ./ώρα.
Σημαντικό επίσης είναι ότι η μέση κατανάλωση θα περιοριστεί στα 3,2 λτ./100 χλμ. (0,6 λτ. λιγότερο από τον σημερινό ντιζελοκινητήρα), ενώ αισθητά λιγότερες θα είναι κι οι εκπομπές ρύπων, στα 85 γρ./χλμ., έναντι 99 γρ./χλμ.