Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της Αudi, το A3 MPV αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2014, θέτοντας νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Στόχος της Audi είναι η αύξηση των πωλήσεων της σε μια κατηγορία που δεν είχε έντονη παρουσία όπως είναι αυτή των μικρομεσαίων MPV, με άμεσο ανταγωνιστή τη Mercedes-Benz B-Class, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Audi A3 MPV -όπως είναι η μέχρι στιγμής κωδική του ονομασία- θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB» του VW Group, θα λάβει τους νεότερους και πιο οικονομικούς TFSI και TDI κινητήρες, ενώ αναμένεται να έχει ένα πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 650 λίτρων, μεγαλύτερο και από αυτό των μεσαίων στέισον της Audi.

Σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση του μοντέλου όπως φαίνεται και από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα, θα διαφοροποιείται σε σχέση με το απλό και το Sportback.

Η οροφή θα ψηλώσει, οι γυάλινες επιφάνειες θα αυξήσουν το εμβαδόν τους και οι πίσω κολόνες θα έλθουν πιο κάθετες για να ωφελήσουν την εσωτερική ευρυχωρία, ενώ μια διακριτική αεροτομή στο πίσω τμήμα θα τονίσει το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Πηγή: autotriti.gr