Η παραδοσιακά πιστή στα στέισον, Audi, θα φέρει για πρώτη φορά ένα μοντέλο ενός όγκου, ώστε να προσφέρει στη μικρομεσαία κατηγορία ακόμη περισσότερη ευρυχωρία και πρακτικότητα.

Παράλληλα, το νέο μοντέλο που σήμερα είναι γνωστό ως «A3 MPV», θα τοποθετηθεί στη γκάμα για να ανταγωνιστεί τη νέα Mercedes B-Class, η οποία έχει θέσει πλέον τον πήχη πολύ υψηλά στην κατηγορία.

Φυσικά, το νέο Audi A3 MPV θα βασιστεί πάνω στην μικρομεσαία πλατφόρμα «MQB» του VW Group, θα λάβει τους νεότερους και πιο οικονομικούς TFSI και TDI κινητήρες, ενώ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ένα πολύ μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 650 λίτρων – μεγαλύτερο και από αυτό των μεσαίων στέισον της Audi.

Σχεδίαση που τονίζει την πρακτικότητα

Στο αισθητικό κομμάτι, το νέο Audi A3 MPV θα βασίσει την ύπαρξή του πάνω στο υπάρχον A3 και δη στο 5θυρο Sportback, αποκτώντας π.χ. το ίδιο εμπρόσθιο τμήμα, ωστόσο το αμάξωμα θα διαφοροποιηθεί από την πρώτη κιόλας κολόνα και προς τα πίσω, τονίζοντας την πρακτικότητα της έκδοσης.

Όπως φαίνεται και στην κατασκοπευτική μας φωτογραφία, η οροφή θα ψηλώσει, οι γυάλινες επιφάνειες θα αυξήσουν το εμβαδόν τους, ενώ οι πίσω κολόνες θα έλθουν πιο κάθετες για να ωφελήσουν την εσωτερική ευρυχωρία. Μια διακριτική αεροτομή στο πίσω τμήμα θα τονίσει το σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ οι ράγες στην οροφή παραπέμπουν στο A3 Sportback και δίνουν μια επιπλέον πινελιά πρακτικότητας.

Πηγή: autotriti.gr