Μπορεί το τρίτο γκραν πρι του πρωταθλήματος της Formula 1 να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Γερμανούς πιλότους του γκριντ, ωστόσο η εξέλιξή του τους επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ εκκίνησε από την τέταρτη θέση, έχοντας ως στόχο να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο. Ωστόσο, ένα πρόβλημα στην ανάρτηση τον ανάγκασε να εγκαταλείψει μόλις στον 21ο γύρο.

Ο αγώνας στην Κίνα διήρκησε πολύ λίγο για τον Άντριαν Σούτιλ. Ο Γερμανός στον πέμπτο γύρο είδε τον Εστέμπαν Γκουτιέρες να πέφτει πάνω στην Force India και να τον στέλνει στα πιτ, όπου εκεί μπήκε το κερασάκι στην τούρτα, αφού το μονοθέσιο του πήρε φωτιά.

Καλύτερη τύχη από τους Ρόσμπεργκ και Σούτιλ είχε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, δεδομένου ότι κατάφερε να δει την καρό σημαία. Ο πιλότος της Sauber… γεύτηκε την κορυφή για οχτώ γύρους, ωστόσο η απόδοση των ελαστικών του στο τέλος τον οδήγησαν στη δέκατη θέση.

Ο μοναδικός που κατάφερε να ξεφύγει από την… κατάρα της Σανγκάης ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος και τερμάτισε και κέρδισε θέσεις.

Πηγή: sport-fm.gr