Τις προβλέψεις θέλησε να αποφύγει ο Φερνάντο Αλόνσο ενόψει του εναρκτήριου γκραν πρι του πρωταθλήματος της Formula 1 στους δρόμους Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας.

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari αρκέστηκε στο να εκφράσει την άποψη ότι οι κορυφαίες πέντε ομάδες θα έχουν παραπλήσιο ρυθμό, ενώ τόνισε πως προς το παρόν δεν μπορεί να ξέρει ποιος θα είναι ο πιλότος που θα δει την πρώτη καρό σημαία της χρονιάς.

«Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο νικητής του πρώτου γκραν πρι. Πρέπει πρώτα να απαντηθούν ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών.

Ίσως να μην επαναληφθεί η περσινή χρονιά με τους εφτά διαφορετικούς νικητές στους εφτά πρώτους αγώνες. Φέτος με τις λίγες αλλαγές στους κανονισμούς περιμένω οι πέντε κορυφαίες ομάδες να είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη. Προς το παρόν είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψουμε ποια ομάδα είναι το φαβορί», ήταν τα λόγια του Αλόνσο, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να ξεκινήσουμε καλύτερα από την περσινή σεζόν , από την άλλη θα είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε χειρότερα. Τα πράγματα κατά τη χειμερινή δοκιμή εξελίχτηκαν πολύ καλύτερα από την περσινή σεζόν και αυτό μας κάνει αισιόδοξος για τη σεζόν που ξεκινά. Εμείς φτάσαμε στην Αυστραλία, έχοντας στη διάθεσή μας το 100% των δυνατοτήτων του μονοθεσίου μας. Ελπίζουμε αυτό να είναι αρκετό για να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Πηγή: sport-fm.gr