Οι φήμες που συνδέουν τον Φλάβιο Μπριατόρε με τη Ferrari έχουν αρχίσει να πυκνώνουν από τον Ιούλιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι το ατιμασμένο, διωγμένο και εξόριστο πρώην αφεντικό της Renault, είχε επισκεφθεί την ιταλική ομάδα στο Maranello.

Η επίσκεψη αυτή προκάλεσε ένα τσουνάμι φημών, οι οποίες μιλούσαν για έναν πιθανό ρόλο συμβούλου στη Ferrari. Τώρα, σύμφωνα με τη μεγάλη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο 60χρονος Ιταλός φαίνεται να έχει επισκεφθεί τη Ferrari τουλάχιστον δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Επιπλέον, ο Μπριατόρε ήταν στα paddock της Monza το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως ήταν και ο πρόεδρος της Ferrari Λούκα Ντι Μοντετζέμελο και τα αφεντικά της Fiat, Τζον Έλκαν και Σέρτζιο Μαρτσιόνε. Ο Μπριατόρε επίσης εθεάθη μέσα στα πιτς της Ferrari.

Η Die Welt αναφέρει ότι ο χαρισματικός Ιταλός καταβάλλει προσπάθειες για τη μείωση της περιόδου απαγόρευσής του από τη FIA, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει σε έναν άμεσο επιχειρησιακό ρόλο στην F1 πριν από το 2013.

Εάν τα καταφέρει, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Στέφανο Ντομενικάλι ως αφεντικό της Ferrari, αναφέρει η εφημερίδα. Ο Μπριατόρε ρωτήθηκε σχετικά με την επίσκεψή του στη Monza από τη γερμανική τηλεόραση Sky.

«Θα συναντηθώ με τον Μπέρνι (Έκλστοουν) και στη συνέχεια θα πετάξω πίσω στο Λονδίνο», απάντησε στο ιταλικό σιρκουί πριν από τον αγώνα. «Είναι φανταστικό να βρίσκομαι και πάλι εδώ να βλέπω φίλους και να είμαι στην Ιταλία», πρόσθεσε ο Μπριατόρε. «Η Ferrari είναι στην πολ ποζίσιον και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Απλά υπέροχο».

Ο Μπριατόρε, ο οποίος είναι μάνατζερ του Φερνάντο Αλόνσο και πρώην αφεντικό της ομάδας της Renault, διέψευσε τις υποθέσεις ότι τρώγεται να επιστρέψει στην F1.

«Αισθάνομαι πολύ καλά και είμαι χαρούμενος με το πώς πάνε τα πράγματα», είπε ο Μπριατόρε.

Στο ιταλικό Sky Sport 24 ανέφερε ότι πιο πιθανή είναι μια επιστροφή του στη Φόρμουλα 1 σε ένα εμπορικό ρόλο.

«Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον», είπε ο Μπριατόρε. «Την επόμενη εβδομάδα δεν θα είμαι στη Σιγκαπούρη. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και στο σπίτι».

πηγή: gazzetta.gr