Κόντρα στο ρεύμα της εποχής, η Jaguar δείχνει αποφασισμένη να επαναφέρει τα χειροκίνητα κιβώτια στη γκάμα των μοντέλων, όπως τουλάχιστον αναφέρουν δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου.

Οι περισσότερες premium εταιρείες έχουν σχεδόν… εξαφανίσει από τη γκάμα τους τα χειροκίνητα κιβώτια, δείχνοντας ξεκάθαρη προτίμηση στα σύγχρονα αυτόματα συστήματα μετάδοσης, για πιο γρήγορες αλλαγές, για καλύτερες επιδόσεις και για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής της Jaguar, Andrian Hallmark, αναγνωρίζει τα οφέλη και την αξιοπιστία των χειροκίνητων κιβωτίων, σε ό,τι αφορά στα sports cars.

Ουσιαστικά ο Hallmark… προλόγισε το λανσάρισμα ενός νέου manual εξατάχυτου κιβωτίου στη νέα F-Type. Δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες, ούτε όρισε το χρονοδιάγραμμα, αλλά οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για διάστημα ενός έτους. Το στέλεχος της Jaguar απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε την XJ, με χειροκίνητο κιβώτιο, όχι όμως και την XF. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι τόσο η Jaguar, όσο και η Land Rover θα υιοθετήσουν το νέο αυτόματο κιβώτιο, εννέα σχέσεων, της ZF.

Πηγή: autotriti.gr