Τα εγκαίνια του νέου κέντρου δοκιμών κινητήρων της Audi, στο Neckarsulm δίνουν νέα δυναμική στον τομέα της εξέλιξης μηχανικών συνόλων για το γερμανικό όμιλο.

Μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, με περισσότερους από 300 προσκεκλημένους από το χώρο της βιομηχανίας και της πολιτικής, η Audi εγκαινίασε ένα νέο κέντρο δοκιμών κινητήρων. Σύμφωνα με την εταιρία, πρόκειται για την πιο εξελιγμένη εγκατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία, στον κόσμο. Το κόστος κατασκευής άγγιξε τα 100 εκ. ευρώ. Στους χώρους του θα φιλοξενεί 230 άτομα σε εργασίες γραφείου και 120 τεχνικούς στα εργαστήρια και στις θέσεις δοκιμών.

Η συνολική δυναμική του εργαστηρίου ανέρχεται στις 1.600 δοκιμές ετησίως, σε 57 ξεχωριστές θέσεις δοκιμών. Το κτίριο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι ενεργειακά αποδοτικό. Σε ο,τι αφορά την ηχομόνωση, πληροί τα πιο υψηλά στάνταρ, ενώ παράλληλα διαθέτει μία προηγμένη μονάδα κλιματισμού, με ενσωματωμένο σύστημα εκμετάλλευσης της θερμότητας των αερίων ρύπων. Ακόμα και η κινητική ενέργεια από τους κινητήρες μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό, καλύπτοντας μέρος των αναγκών της εγκατάστασης.

Πηγή: autotriti.gr