Επιστροφή στις καταβολές του ονόματός της ετοιμάζει η Volkswagen, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, καθώς ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια θυγατρική low budget εταιρεία, για συγκεκριμένες αγορές, που δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.

Το παράδειγμα και κυρίως η επιτυχία της Renault με την Dacia, φαίνεται ότι έβαλε σε δημιουργικές σκέψεις τους Γερμανούς του VW Group, οι οποίοι -σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή ειδικού Τύπου- ετοιμάζεται, μέσα στο 2014, να παρουσιάσει μια low budget θυγατρική φίρμα και τρία νέα μοντέλα (βασισμένα στην τεχνογνωσία του Group), με κόστος από 6.000 έως 8.000 ευρώ!

Το φθηνότερο από αυτά (από 6.000 ευρώ), θα είναι ένα απλό μικρομεσαίο sedan, θα ακολουθήσει ένα estate (από 7.000 ευρώ) και η γκάμα θα κλείσει, σε πρώτη φάση, με ένα -βασικών προδιαγραφών- MPV, με τιμές που θα ξεκινούν από 8.000 ευρώ. Και τα τρία μοντέλα θα εφοδιάζονται με κινητήρες προδιαγραφών Euro 6, θα είναι προσθιοκίνητα και ο εξοπλισμός τους θα περιλαμβάνει τους βασικούς-υποχρεωτικούς πυλώνες παθητικής ασφάλειας (ABS, 2 αερόσακους), air condition και επιλεγμένα τεχνολογικά καλούδια, από πιο premium μοντέλα της φίρμας.

Η κατασκευή των μοντέλων θα γίνει σε εργοστάσια της Κίνας (όπου παράγονται μαζικά μοντέλα της VW, για την εγχώρια αγορά) και της Ινδίας, ενώ ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για το όνομα που θα επιλέξουν οι Γερμανοί, για τη νέα θυγατρική τους εταιρεία.

Πηγή: Autotriti.gr