Ένα όχημα που θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από ταινία του Τζέιμς Μποντ είναι πλέον διαθέσιμο για τον καθένα. Ή μάλλον ορθότερα, για τον καθένα που μπορεί να διαθέσει 31.000 ευρώ.

Ο λόγος για το «Quadski», ένα όχημα παντός εδάφους που κινείται εξίσου άνετα σε νερό και στεριά και δημιούργησε ο Alan Gibbs.

Παρουσιάστηκε ένα χρόνο νωρίτερα σαν πρωτότυπο και όπως φαίνεται ολοκλήρωσε επιτυχώς όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να βγει στη μαζική παραγωγή.

Παρόλο που τα 72χλμ/ώρα που το Quadski μπορεί να πιάσει στο έδαφος, δεν ακούγονται πολλά, δεν παύει να εντυπωσιάζει το γεγονός ότι την ταχύτητα αυτή διατηρεί και στο νερό. Αυτό ισοδυναμεί με 38,8 κόμβους, ταχύτητα που για άλλα αμφίβια οχήματα είναι αδιανόητη.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι τέλος, η ταχύτητα μετάβασης από το νερό στη στεριά και το αντίστροφο: Αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού προκειμένου να αλλάξει η θέση των τροχών.

Η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς στις ΗΠΑ και ο Alan Gibbs ελπίζει να έχει κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2014. Η τιμή του είναι 30.970 ευρώ.