Στον εξαιρετικό χώρο του Μουσείου Αυτοκινήτων ολοκληρώθηκε η διαδικασία του εικαστικού διαγωνισμού που είχε συνδιοργανωθεί από τη DielpisFormula1 και τη Free Sunday.

Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει στις 16 Μαρτίου 2012, διήρκεσε 3 μήνες και αφορούσε στη δημιουργία έργων με θέμα την παρέμβαση στη «Θεμιστόκλεια πίστα», όπως έχει μετονομαστεί το project της πίστας του Πειραιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, κ. Λουκάς Τζανής, μέλη του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα», επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ευρύ κοινό.

Ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης, παρουσίασε τους ομιλητές και μίλησε σχετικά με την υποψηφιότητα της χώρας μας για την ανάληψη διοργάνωσης αγώνων F1.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, άνοιξε τη συζήτηση, αναφέροντας τη σημαντικότητα μιας τέτοιας επένδυσης για την περιοχή αλλά και για την Ελλάδα. Ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση αγώνων F1, εφ’ όσον αυτοί μας ανατεθούν.

Στη συνέχεια ο κ. Χαραγκιώνης ένθερμος υποστηρικτής του project DielpisFormula1 και ως «παλιός» αγωνιζόμενος υπερθεμάτισε από την πλευρά των εμπλεκομένων με τους αγώνες.

Τις σύντομες ομιλίες έκλεισε ο κ. Χρήστος Κύρτσος, από τη Free Sunday, που ήταν συνδιοργανώτρια. Ακολούθησε η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού όπου ξεχώρισε η συμμετοχή του μικρού Αλέξανδρου Μαρκίδη, που κέρδισε το 2ο βραβείο.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία δημοπρασίας των έργων του διαγωνισμού, η οποία θα συνεχιστεί και για τις επόμενες 10 ημέρες, μέσω διαδικτύου.

Η δημοπρασία πέρα από τα έργα του διαγωνισμού περιλάμβανε και έργα επώνυμων καλλιτεχνών, όπως των Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Κώστα Βαρώτσου, Τίνας Καραγεώργη, Αφροδίτης Λίτη, Ανδρέα Νικολάου, Ελένης Παπαδημητρίου, Μιλτιάδη Παπαστάμου, Νίκου Παπουτσίδη, Λίας Σταμοπούλου, τα οποία προσέφεραν ειδικά για την εκδήλωση, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στο «Σύλλογο Φίλων παιδιών με καρκίνο Ελπίδα».

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναρτήθηκαν στο dielpisformula1.blogspot.com