Οι κανονισμοί για τους θεατές είναι πολύ αυστηροί και γίνονται ακόμη περισσότερο όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της διοργάνωσης. Παρ’ όλα αυτά, οι φωτογράφοι, οπερατέρ και track-workers «αναγκαστικά» έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν πιο ελεύθερα, γίνονται ωστόσο κάποιες φορές αιτία για ατυχήματα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς την έπαθε ο πιο φορμαρισμένος σήμερα αθλητής του motocross, James «Bubba» Steward. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο JB7 (τα αρχικά και το νούμερο συμμετοχής του) έχει πετύχει και το απόλυτο μέχρι στιγμής με τη νέα του ομάδα (Yoshimura Suzuki) έχοντας σημειώσει μόνο νίκες στους 4 πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Στον 3ο γύρο του πρωταθλήματος ΑΜΑ motocross των ΗΠΑ που έγινε στη Thunder Valley του Lakewood είχε σημειώσει τον πρώτο χρόνο και ξεκίνησε από την Pole Position. Δεν έκανε καλή εκκίνηση, έστριψε 10ος, όμως πολύ γρήγορα «καθάρισε» το τοπίο εμπρός του, πέρασε τους πάντες και οδηγούσε τον αγώνα με 2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Dungey, το μόνο οδηγό που δείχνει ότι μπορεί να τον ακολουθήσει.

Ενώ ήταν στον αέρα σε ένα διπλό άλμα, είδε εμπρός του στο έδαφος έναν πεζό να διασχίζει την πίστα. Η εικόνα τράβηξε για λίγο την προσοχή του, με αποτέλεσμα να μην κάνει σωστή επιλογή γραμμής στην έντονα χαραγμένη από τα λούκια στροφή που ακολουθούσε και λίγο μετά την προσγείωση να πέσει. Προσπάθησε να συνεχίσει, όμως ο καρπός του πρήστηκε τόσο πολύ και γρήγορα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Στο δεύτερο σκέλος δεν εκίνησε καν, και τελικά έμεινε με τους 100 βαθμούς των δύο πρώτων διπλών αγώνων, στην 3η θέση πια της βαθμολογίας, 36 βαθμούς πίσω από τον Dungey που πέτυχε διπλή νίκη.

Δείτε στο βίντεο από την κάμερα στο κράνος του Steward όλη την σκηνή που εμμέσως τον οδήγησε σε πτώση, δείχνοντας πόσο καθοριστική μπορεί να γίνει η απόσπαση της προσοχής ενός οδηγού σε αυτό το επίπεδο αγώνων.

Κι εδώ από εξωτερική κάμερα, όπου φαίνεται ότι δεν συνδέεται άμεσα ο φωτογράφος με το ατύχημα, ωστόσο η άστοχη επιλογή γραμμής, οδήγησε στην πτώση…